Kakav uspon: Ko je Rus koji je kao padobranac došao u četvrtfinale Australijan opena?

Ova renesansa Karaceva traje upravo od kvalifikacija gde je, naravno, morao od samog starta da se bori, što je on i učinio bez izgubljenog seta protiv Nakašime, Pursela i Mulera.

  • 1
Aslan Karatsev

Tanjug

Najveće iznenađenje ovosezonskog izdanja Australijan opena je Rus koji nije mlada nada i nije od juče na ATP turu, ali se niotkuda vinuo u zvezde i došao do četvrtfinala Australijan opena. Aslan Karacev je pravo osveženje u teniskom svetu.

Poslednja žrtva Karaceva bio je momak iz nadolazećeg talasa, Felis Ožer Aliasim, kojeg je savladao u pet setova nakon velikog preokreta 6:3, 6:1, 3:6, 3:6, 4:6, a pre toga su redom padali Italijan Mađer, pa zatim Gerasimov, a onda i Dijego Švarcman, teniser iz Top 10.

Malo je reći da je ovo najvećih uspeh 27-godišnjeg Karaceva koji do sada nije uspeo ni kvalifikacije da prođe na Grend slem turnirima! Najdalje što je uspeo je da dođe na korak od plasmana u glavni žreb na US openu i Roland Garosu.

Ruski teniser je uvek bio iz one klase igrača koji ne idu dalje od Čelendžera ili ITF turnira i tu se osećaju sigurno, a ATP turnire nije ni igrao ako izuzmemo dubl konkurenciju gde se oprobao tri puta i sva tri puta pognute glave sa terena odlazio.

Ova renesansa traje upravo od kvalifikacija gde je, naravno, morao od samog starta da se bori, što je on i učinio bez izgubljenog seta protiv Nakašime, Pursela i Mulera.

Za sada, najbolji plasman mu je bilo 111. mesto ATP liste, trenutno je tri pozicije ispod, ali nema sumnje da će mu se znantno popraviti posle ove sjajne avanture. Videćemo šta nosi budućnost, ali ako nastavi ovako da igra, gledaćemo ga češće na velikoj sceni.

Za polufinale Grend slema igraće protiv Grigora Dimitrova, Bugarina koji je izbacio trećeg tenisera sveta Dominika Tima, tako da po igrama, i ovde ima velike šanse da prođe dalje, što bi tek bila velika senzacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA