≫ 

Tim Henman za Telegraf: Ovo je moj savet Novaku za priče onih koji ga ne vole, i dalje je 1. favorit

Britananac je siguran da je Novak i dalje favorit za osvajanje Australijan opena, ali da bi morao da se pričuva Nadala i Medvedeva

  • 13
Tim Henman, Novak Đoković, intervju Foto-montaža: Tanjug/AP, Profimedia

Slavni britanski teniser Tim Henman jedan je od analitičara koji je prilično involviran u trenutna dešavanja u svetu "belog" sport i sigurno jedan od ljudi koji se najbolje poznaje u prilike na Australijan openu.

On je, odgovorajući na pitanja Telegrafa, otklonio sumnje da li je Novak Đoković glavni favorit da odbrani titulu u Melburnu, te mu je poručio da ne mora da se toliko osvrće na loš tretman pojedinih zapadnih medija koji kroje negativnu sliku o njemu.

- Novak obara sve rekorde u Melburnu i to je fenomenalno. Ova godina je posebno izazovna za sve, najviše zbog povreda igrača, karantina i skraćenih priprema. Kada je reč o povredi Đokovića, teško da znamo šta je tačno bilo, a spekulacije su brojne. Ulazimo u drugu nedelju turnira i želimo da gledamo najbolji tenis od najboljih igrača. Sigurno da je Novak imao u mislima manje probleme oko povrede, bilo je sumnji, siguran sam, ali prošao je kroz to. Izborio se, na najbolji mogući način - odgovorio je Henman na pitanje Telegrafa, u intervjuu u organizaciji Eurosporta.

Da li je Đoković i dalje glavni favorit za osvajanje titule? I kako gledate na njegov, lakši deo žreba do finala u odnosu na Rafaela Nadala i njegovu stranu?

- Đoković je glavni favorit. On je favorit na svakom turniru na kojem se pojavi, ako izuzmemo šljaku zbog Nadala. Najbolji je na svetu, obara rekorde u Australiji iz godine u godinu i mislim da je i sada, pored svega, prvi favorit da osvoji trofej.

Kako će biti protiv Aleksandra Zvereva u četvrtfinalu?

- Protiv Zvereva će mu biti jako teško, posebno jer sjajno servira. Tek je početak sezone, ali mu je prvi servis izuzetno snažan, dok je drugi dosta lakši. Četvrtfinale ne može da bude lako ni za koga, pa ni za Novaka, ako prođe dalje čekaju ga Dimitrov ili Karacev, što je lakše svakako. Kad se podvuče crta, u ovoj fazi turnira svako igra sjajno i nema lakih mečeva, ali Đokovićevo iskustvo bi moglo da bude presudno.

Zašto na Novaka u medijima širom sveta gledaju kao da je neki loš momak?

- To je interesantna tema za sve nas. Kada sam ja igrao, na primer na Vimbldonu, uvek sam osećao da je važno da kontrolišem sve što mogu. Nisam brinio o bilo čemu drugom, nisam trošio energiju, jer ne mogu da kontrolišem to. Novak je svetski broj jedan, obara rekorde i 100 odsto mentalno treba da bude fokusiran samo na to, na ono što može da kontroliše. Za sve ostalo sam iznenađen da i 1 odsto energije i svog vremena troši na te stvari... Za mene to nije važno, jer ne može da se kontroliše, ali to je samo moje mišljenje.

Da li je Danil Medvedev najveća pretnja Đokoviću i Nadalu u Melburnu, i šta je potrebno da bude na njihovom nivou?

- Ako neko iz mlađe generacije može da osvoji Australijan open, onda je to Medvedev. Igra na izuzetno visokom nivou, a njegova igra je malo neobična - servira agresivno, udara često vrlo ravno. Nekada deluje da je van balansa, ali ima uz iskustvo finala US Opena i osvojenog Završnog mastera, i veruje da njegovo vreme dolazi. Biće vrlo interesantno videti šta će se desiti i to je za mene lepota sporta, nije kao film koji ima scenario, zato je zanimljiv svaki dan, svaki meč, jer moraju da se dokazuju zašto su bolji od protivnika - zaključio je Henman.

Video: Neverovatna konferencija Novaka, sva pitanja o povredi: Nije otkrio napadnim novinarima svoje stanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max

    15. februar 2021 | 15:17

    Konacno neko normalan..

  • B.

    15. februar 2021 | 16:47

    Muamere: uz Boziju pomoc I krst časni ostace najbolji na SVETU jos dugo,dugo. A osvojice turnir kao I predhodnih 8 puta. Nek umru dušmani !

  • Vuk

    15. februar 2021 | 15:36

    Nema on vremena za neprijatelje, kao i ja, bavi se prijaleljima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA