Nadalova poruka Đokoviću "između redova": Ako si povređen, nemoguće je da osvojiš ovakav turnir!

Ponovo je drugi reket sveta pričao o igranju s povredom

  • 63
Novak Đoković pregazio je Nadala i osvojio 7. titulu na Australijan openu. Foto: Tanjug/AP

Novinari na Australijan openu trude se maksimalno da izvuku od gotovo svakog tenisera nešto novo kada su u pitanju povrede, a sve je naravno povezano sa problemom koji ima Novak Đoković, koji je uprkos povredi uspeo da prebrodi dva kola, protiv Tejlora Frica i Miloša Raonića.

Ponovo je Rafael Nadal nakon svog meča upitan "između redova" o Novaku Đokoviću, kroz pitanje o tome koliko je moguće dogurati daleko na Grend slemu kada igrač ima problem sa povredom.

Nadal je podelio svoje iskustvo iz 2009. godine i rekao kako je on tada pogrešio, jer je pogoršao povredu s kojom je započeo turnir, a na kraju se može reći i da je dodao poruku između redova za Novaka, istakavši da je Grend slem nemoguće osvojiti kada igraš povređen.

- Zavisi od prirode povrede. Da li imate nešto slomljeno, ili imate istegnuće abdominalnih mišića. Na primer, ja sam to uradio u prošlosti, i napravio sam grešku, jer je nemoguće da znate tačno šta se dešava dok se takmičite. Sećam se na primer da sam US Open 2009. počeo povređen, sa istegnutim abdominalnim mišićem. Počeo sam sa šest mlimetara, stigao sam do polufinala i izgubio sam od Del Potra. Posle toga je povreda bila još gora sa 26 milimetara. Naravno, to nije bila pametna odluka.

- Takođe, zavisi kakav je raspored posle tog turnira. Ja sam tada posle US Opena morao da napravim pauzu od mesec dana ili tako nešto, to za mene nije bila kasastrofa. Potrebno je naći balans. Ali u ovoj fazi karijere, ako postoji šansa da napravim veći problem, verovatno ne bih igrao jer je sreća za mene važnija od prilike da pobeđujem. U toj situaciji, ako stvarno imate fizičke probleme, nećete pobeđivati. Ako osećate bol, ali vas on ne ogrnaičava toliko, onda možda nađete način. Ali ako stvarno, stvarno imate povredu, nemoguće je osvojiti ovakav turnir - rekao je Nadal.

Video: Neverovatna konferencija Novaka, sva pitanja o povredi: Nije otkrio napadnim novinarima svoje stanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.

    15. februar 2021 | 16:27

    Sta znači to stvarno ,stvarno ! I koji ti onda Nadale povredu imas posto nisi odigrao sa reprezentacijom , a sad sve pobedjujes bez izgubljenog seta?

  • Keka

    15. februar 2021 | 16:26

    Je li to briga sumnja ili zelja da Novak ne igra.Novak najbolje zna sta moze ,a sta ne.

  • K

    15. februar 2021 | 16:02

    Наша порука Надалу директно, не између редова. Немогуће да си онако трчао и имао мишићну масу, а да се ниси допинговао!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA