≫ 

Epski dvoboj Srpkinja: Nina Stojanović ide u dubl polufinale Australijan opena!

Stojanović i Jurak su sada samo tren od borbe za veliki trofej

  • 1
Nina Stojanović

Foto: Tanjug/AP

Deceniju nismo videli ovakav uspeh u ženskom tenisu! Nina Stojanović i Darija Jurak Hrvatske savladale su Aleksandru Krunić i Martinu Trevisan iz Italije nakon velike borbe i preokreta sa 6:7(3), 6:3, 6:2 i plasirale se u polufinale Australijan opena!

Bilo je jasno i pre ovog duela da će Srbija imati jednog predstavnika među četiri najbolja dubla na Grend slemu u Melburnu, ali je Krunić zajedno sa italijanskom koleginicom morala da položi oružje nakon 138 minuta igre.

U prvom setu je došlo do razmene brejkova u četvrtom i petom gemu, ali su obe kombinacije sačuvale servis do taj-brejka gde su Aleksandra i Trevisan bile za dva mini brejka bolje, te su došle na korak od pobede i prolaza dalje.

Ipak, kreću znantno veće komplikacije i ludilo, čak pet brejkova, ali jedan više za Stojanović i Jurak, tako da je konačna bitka morala da se odigra u trećem setu.

Izmorene tolikom borbom, Krunić i Trevisan su spustile gard i dozvolile protivnicima da ostvare rezultat iz svog momentuma i prilično lako osvoje poslednji set za veliku pobedu i priliku da se bore za finale Grend slema.

Stojanović i Jurak su sada samo tren od borbe za veliki trofej, najveći u njihovoj karijeri, a na tom putu uspeha stajaće im Barbora Krejčikova i Katerina Sinjakova koje su postavljene za treće kosturašice.

Iako su favoritkinje u narednom susretu, Krejčikova i Sinjakova su se dobro namučile da prođu dalje, provele čak i više vremena na terenu nego srpsko-hrvatski par, te savladale Šaron Fikman i Đulijane Olmos sa 7:5, 5:7, 6:2.

Video: Neverovatna konferencija Novaka, sva pitanja o povredi: Nije otkrio napadnim novinarima svoje stanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    16. februar 2021 | 08:30

    Veliki uspeh . Bravo devojke . Bravo Nina . Zasluzila si . Čestitke od srca .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA