≫ 

Novak posle Zvereva hvalio svog "čudotvorca": "On ima magične ruke, pomogao mi je da se izvučem"

Upitan za povredu, Nole je rekao da mu je dosta fizioterapeut Ulises pomogao da se oporavi

  • 13
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je, nakon pobede protiv Aleksandra Zvereva i plasmana u polufinale Australijan opena, da je tek nešto kasnije u susretu došao do prave igre i da je pravo čudo da je na kraju imao više asova od Nemca.

- Pa, u ovakvim uslovima, prilično sam sporo ušao, kao da mi je trebalo još vremena da se zagrejem. Imao sam sreće da napravim ribrejk u prvom setu, da se ode u taj-brejk, ali sam tek kasnije počeo bolje da se krećem. Milsim da sam na kraju imao više asova od Saše, što je pravo čudo. U nekim poenima je bilo mnogo izjednačeno, toliko pritiska... Posle tolike borbe sam preživeo, Saša nije imao sreće - rekao je Novak.

Đoković je imao minus od po tri gema u trećem i četvrtog setu, ali se "počupao" iz te situacije.

- Ponovo sam ušao loše u treći set, izgubio sam servis, pa onda ista stvar u četvrtom. Pokušavao sam da napravim reviziju, da sve krene u pozitivnom pravcu. I da je on dobio ovaj meč, ne bi bilo nezasluženo - kazao je Đoković.

Video: Posle više od tri sata igre Đoković srušio Zvereva i plasirao se u polufinale Australijan opena

Upitan za povredu, Nole je rekao da mu fizioterapeut Ulises Badio, o kojem smo već pisali, mnogo pomogao da se oporavi.

- Nisam se toliko mučio ranije, barem kad su te povrede u pitanju. To su povreda, one se dešavaju, ali kada imaš magične ruke fizioterapeuta, sve bude bolje. Tim mi je pomogao da se izvučem iz ovakve sitaucije, oni su me vratili u mogućnost da se takmičim, tu su naravno i sami treninzi - izjavio je najbolji teniser sveta.

Sada ga očekuje duel sa Aslanom Karacevom, kojeg, po sopstvenom priznanju, nije stigao da skautira baš najbolje.

- Da budem iskren, nisam ga gledao nikada kako igra. Video sam samo poslednji meč. Veoma je snažan, odlično se kreće, izvlači tu snagu iz bekhenda. Servira veoma dobro, to je ta ruska škola tenisa. Dimitrov se povredio, predao i sada nam je jasno koliko ima povreda ove godine. Nadam se da će doći situacija na svoje, da će sve biti po starom, a naravno da se sve ovo odražava na naše telo. Nekolicina nas je ostalo još, nadam se dobrom meču sa Karacevom - zaključio je Novak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA