Sve amajlije koje je Novak Đoković nosio oko vrata: Krst, ametist, astečki simbol, crni medaljon...

Srpski teniser je pored krsta često nostio i razne druge simbole

  • 10
Novak Djokovic, Amajlie

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Novak Đoković se plasirao u finale Australijan opena pobedom nad Aslanom Karacevim 3:0. Ovo će mu biti deveto finale, ali mora se reći da mu nije bilo lako. Na meču sa Tejlorom Fricom je doživeo povredu trbušnog mišića, ali je uspeo da sanira i da već proti Miloša Raonića nastavi svoj put ka titulu.

Larkvit kao amajlija

 

Na tom duelu je primećeno da oko vrata nosi  crni medaljon. Nije poznato sa sigurnošću koji je dragi kamen nosio Novak i koja je simbolika tog medaljona, ali na osnovu slike može samo da se pretpostavi da je u pitanju "larkvit", dragi kamen za koji se veruje da ima moćna svojstva.

Larkvit je crni "labradorit" za koji se veruje da je odličan za zaštitu i uzemljenje.

Međutim, ovo nije ništa neobično za Novaka jer on često nosi razne amajlije oko vrata. Njegova glavna amajlija krstić od tisovine, poklon sa Svete Gore i manastira Hilandar, koju nosi stalno, a ostale dodaje u zavisnosti od potrebe.

Pogledajte u galeriji i sve amajlije koje je Novak imao na mečevima tokom karijere:

Astečki simbol snage

 

Ovaj simbol Novak je nosio 2019. na Australijan openu, ali uz krstić sa Hilandara. Medije je zanimalo o čemu se radi, ali Novak je ostao uzdržan.

- Drugi simbol je simbol snage, energije i zaštite. Neću ništa više reći - poručio nam je Đoković.

Poludragi kamen Ametist

 

U oktrobru 2017. Novak je počeo da nosi ametist, poludragi kamen koji simboliše zaštitu i spiritualnost. U pitanju je kamen metamorfoze i preobražaja, i unosi mir i harmoniju u prostor.

Osim oko vrata Novak je i na patikama imao zanimljive simbole. Jedne godine je nosio Reiki simbol na Australijan openu 2019.

- Jedan od druga dva simbola je ispod leve patike i to je Reiki simbol koji znači da je sva energija univerzuma sada i ovde, što me podseća da uvek budem svestan tog trenutka, sadašnjosti i da dam sto odsto u onom što radim, što je u ovom slučaju igranje tenisa. Kada ste individualni sportista, nemate na koga da se oslonite - objasnio je tada Đoković.

Novak Đoković, reiki simbol, patike

Foto: Profimedia/AFP

Takođe, treba napomenuti da je na Mastersu u Londonu 2019. nosio i simbol Srbije i naših vojnika iz Prvog svetskog rata - Natalijinu ramondu, kao i da je na patikama svojevremeno imao i simbol golubice, koja simbolizuje mir i ljubav, ali ga ona podseća i na Nikolu Teslu, njegovog idola, koji je takođe voleo golubice.

Video: Đoković demolirao rusko čudo, ide u borbu za deveti trofej Australijan openu: Piše se istorija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Свештеник

    18. februar 2021 | 16:02

    Значи,то би било овако! Имам неколико жена,и сад: један дан носим слику-једне,други-друге,трећи-треће... Кад би Новак и ви(част изузецима) разумели Веру Православну,за коју су Свети Мученици Крв пролили да би доказали да је она Једина Богоугодна и Благодаћу Божјом основана(са хиљаде доказа,за онога који жели да све детаљно испита)...знали бисте да је Новак само одличан и најбољи тенисер(за кога навијам кад игра),а не и "Велики Србин",јер врши(вероватно несвесно,ил наведен од његове "Еве") прељубу у вери! Многи ће рећи: "ко си ти да судиш таквом великану"?! А ја сам Свештеник(без тарифе),прогнан са св.Косова,ради Истине и Части... који служи св. Олтару и моли се за све србе-свакодневно...а Новак за нас игра само тенис,и пуни свој земаљски буџет и пролазну славу ! Боље се молите за њега да позна Истину,но да га подржавате у духовној пропасти !

  • MILE

    18. februar 2021 | 15:47

    Nosi ti Novace sta god hoces, ti si sampion, dokazani humanista, neverovatno koliko luzera i pacenika preko tebe trazi bar sekund slave. Neka te zdravlje i sreca posluzi da na ovom nivou igras bar jos tri godine, NIKO TE NIKAD NECE PREVAZICI.

  • Eni

    18. februar 2021 | 16:15

    Hvala nole vi ste ulepsali moj Dan Danas, da Jos Finale tako da prodje bi cu najsrecniji covek na svetu, da zapusite usta svim ljudima Koji su protiv vas Ima ih dosta zato pobedi za srbiju pozdrav iz njemacke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA