≫ 

Đoković: Zaključao sam sebe u školjku pre AO, u ovom trenutku mi je potrebna pauza!

Novak priznao koliko je emotivno teško bilo za njega u Melburnu

  • 14
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Nakon što se javnosti obtratio sa terena, gde je u tri seta počistio Danila Medvedeva, Novak Đoković je o finalu Australijan opena govorio i u studiju Eurosporta.

Tek što se pojavio ispred Barbare Šet i Matsa Vilandera, pomenuti voditeljski dvojac podsetio je Đokovića izjavu pre finala da će mlađi igrači morati dobro da se oznoje kako bi ga skinuli sa vrha.

- Bila je to riskantna izjava. Mislim da sam posle svih tih godina zaslužio da imam poziciju da izjavim nešto tako. Oni polako preuzimaju muški tenis, ali to se još ne dešava. Ljudi pričaju da se desilo, ali naš sport držimo Rafa, Rodžer i ja. Medvedev jeste ispred nove generacije. Imate Zvereva, Cicišasa, Tim je već GS šampion. Ali nas trojica ćemo im još davati teške trenutke - rekao je Đokoković i osvrnuo se na meč:

- Prvi set je bio težak, oduzeo sam mu servis na 6:5 i to je bilo veliko olakšanje za mene. Na svakom početku drugog i trećeg seta svako je mogao da se odlepi. Znao sam koliko Danil može. Probao sam da budem blizu njega, da mu ne dajem mnogo. I mislim da sam odigrao najbolji meč na turniru.

Nastavio je Novak da priča o taktici koju je imao protiv Medvedeva.

- Moraš da se adaptiraš na rivala. Imao sam sreću da u svojoj igri imam razne opcije , razčličite stilove igre koji su došli do izražaja. Pričao sam sa trenerom dan i po pre finala, znao sam šta moram da uradim. Pripremao sam se za ovaj meč. On jeste vratio brejk posle 3:0 u prvom setu, ali sam znao da sam u kontroli meča. On je igrač koji voli da igra u ritmu, ima sjajan servis. Ritern je bio ključan, dosta sam vraćao. Imao je malo asova i lakih poena. Čitao sam njegov servis i bio sam na paavom meču. Bilo je i dugih poena gde sam ostao uz njega, znao sam da imam poteze i igru. Morao sam da miksujem.

Priznao je Đoković da mu je na ovom Grend slemu bilo i te kako teško, pre svega zbog velikih napada koji je imao po dolasku u Australiju. Ali i zbog povrede koju je vukao pola turnira.

- Emocionalno jedan od najtežih turnira u karijeri. Uspeo sam da zaključam sebe u školjku, nisam dozvolio distrakcije sa strane. Oporavljao sam se i mentalno pripremao. Moj tim i ja smo uspeli da uradimo to na dobar način. I sebe sam iznenadio kako sam se oporavio i ostao jak. Mnogo pozitivnih stvari nosim iz ovog turnira, ali moram da uzmem jednu pauzu, potrebna mi je u ovom trenutku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dugic Nenad

    21. februar 2021 | 12:50

    Novače!! Ti si Bog Tenisa!! I sve je u tvojim rukama!!! Odmori svoje telo,na najbolji mogući nacin!! Zasluzen i prijatan odmor ti zelim,sa tvojom porodicom!!! I hvala sto nas po ko zna koji put raduješ,u ovim suludim vremenima!!Ziveo Kralju!!🤲💪

  • .

    21. februar 2021 | 12:48

    Nole Srbine...!

  • Nele

    21. februar 2021 | 13:02

    BRAVO NOLE KRALJU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA