≫ 

Nadal u konkurenciji za sportistu godine umesto Novaka: Kakva bruka Laureusa!

Sužen izbor kandidata za dobitnika Laureus nagrade, a tamo nije bilo mesta za najboljeg tenisera sveta

  • 36
Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos 2020 Foto: Tanjug/AP

Laureus je objavio skraćenu listu od šest kandidata koji konkurišu za dobitnika nagrade za najboljeg sportistu u prošloj sezoni. U konkurenciji su Luis Hamilton, Rafael Nadal, Robert Levandovski, Lebron Džejms, Džošua Kipčogi, Armand Duplantis...

Svako od njih ostvario je rezultat za divljenje, ali je pitanje koji je bio kriterijum za izbor kada je Nadal u pitanju, i zašto je dobio prednost u odnosu na Novaka Đokovića.

Za Novaka nije bilo mesta, iako je imao mnogo bolju sezonu od Španca i završi0 je godinu na prvom mestu na ATP listi. I jedan i drugi su osvojili po jedan Grend slem turnir u 2020, s tim da je Novak igrao i jedno finale, a Nadal je na AO ispao u četvrtfinalu.

Nadalov ukupan skor u 2020. godini bio je 27:7, dok je na primer Novakov bio 41:5. Nadal je osvojio dve titule, Novak četiri, pa ostaje pitanje po kom kriterijumu je Nadal dobio prednost u odnosu na najboljeg tenisera sveta.

Đoković je u 2020. godini dominirao kao retko koji teniser i da nije bilo korona virusa, kao i peha u Njujorku kada je pogodio lopticom sudiju, već sad bi možda govorili o njemu kao najtrofejnijem Grend slem šampionu.

Ipak, Laureus je prednost dao Nadalu, očigledno želeći time da mu da podstrek zbog sustizanja Federera i dolaska do 20 Grend slem trofeja.

Video: Đoković nakon osvojene devete titule na Australijan openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krusko Medo

    24. februar 2021 | 13:34

    Ma kad ce nama biti vise jasno da nas nevole samo zato sto smo SRBI PRAVOSLAVCI,eto zato su izabrali Nadala umesto Noleta,nista drugo

  • Vuk

    24. februar 2021 | 13:29

    Deluju fašisti zapadnjački, Srbija još nije došla pameti?!

  • max

    24. februar 2021 | 14:09

    A mi trcimo da budemo clanovi evropske unije.... molim vas ljudi, shvatite da je sreca biti daleko od nje a ne clan iste... uzas, sve sam djavo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA