Đoković prijavljen za učešće u Majamiju, još vlada nepoznanica oko njegovog učešća na Floridi

Razlog je, naravno, povreda mišića sa Australijan opena

  • 4
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Ako je verovati spisku prijavljenih tenisera za predstojeći Masters 1000 u Majamiju, onda ćemo Novaka Đokovića na terenu videti kroz tačno mesec dana!

Srpski teniser je prošlog vikenda osvojio titulu na Australijan openu savladavši Danila Medvedeva u finalu, posle čega je najavio duže odsustvo od tenisa zbog rupture trbušnog mišića. Činilo se da će ta pauza potrajati nešto duže, ali je za sada i dalje planiran da učestvuje na najvećem turniru na Floridi.

Ovaj turnir prošle sezone nije ni održan zbog pandemije koronavirusa. Videćemo da li će ga ovoga puta Novak propustiti zbog povrede, pošto će imati vremena sve do par dana pred samo učešće (24. marta) da objavi koja je njegova odluka i hoće li definitivno zaigrati.

Postoje male šanse da se tako nešto desi, tako da je možda značajno realnije da Novaka vidimo kada krene sezona šljake. Za te turnire bi imao sasvim dovoljno vremena da se pripremi, a bili bi i dobra uvertira za ono što nas čeka na Rolan Garosu.

Na trenutnom spisku se nalaze i Rafael Nadal, koji nije učestvovao na američkoj turneji prošle sezone zbog pandemije koronavirusa, kao i Rodžer Federer koji će u Roterdamu odigrati svoj prvi turnir posle 13 meseci u drugoj nedelji marta. Tu su i Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Filip Krajinović.

Vredi pomenuti i da je Novak Đoković ukupno šest puta osvajao trofej u Majamiju, tako da bi bila prava šteta da propusti priliku da i sedmi put podigne pehar.

Video: Bakljada, poruka na ćirilici i vređanje Milana: Navijači Intera dočekali Dejana Stankovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    25. februar 2021 | 19:50

    biće nam drago da i tamo igraš i da pobediš.! Samo napred!

  • Acko

    26. februar 2021 | 01:37

    Bilo bi pozeljno da igra Majami i Indian vels posto prvi pratioci a i sam Novak ne brane puno bodova sa tih turnira. Mogu opasno da mu se priblize, i ako se Novaku na sljaci desi kiks, izgubice broj 1. Toga je sigurno i Novak svestan pa je zato i prijavljen turnir.

  • Muamer

    26. februar 2021 | 19:24

    A povreda u foliranta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA