≫ 

Nadal "uhvaćen u laži", rekao da zbog leđa neće u Meksiko, otkriveno da je zbog novca

Španac ove godine neće igrati u Meksiku zbog toga što organizatori nisu mogli da plate tarifu

  • 14
Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal propušta turnir u Roterdamu (koji je u toku), potvrdio je i da ga neće biti ni u Akapulku gde igra maltene svake godine, a kao razlog odsustva naveo je povredu donjih leđa. On je nedavno obavestio javnost i svoje navijače putem tvitera da nije u mogućnosti da igra, posebno posle dugog putovanja, jer mora da se odmara i oporavi.

Evo šta je nedavno rekao:

- Žao mi je što neću igrati u Akapulku, ovo je teška godina za sve, a moje zdravstveno stanje, moja leđa, je takvo da je nemoguće da idem na takav put. Volim Akapulko, igram tamo godinama, ali ove godine to nije moguće. Nadam se da ću se vratiti 2022 - poručio je trostruki šampion Akapulka.

Međutim, pojedini mediji su došli do informacije da je pravi razlog odustajanja Nadala to što organizatori turnira ove godine, usled dobro poznatih razloga, nisu u mogućnosti da izađu u susret Rafinim finansijskim prohtevima.

Naime, tarifa Španca za učešće na svakom turniru iznosi između 500.000-1.000.000 dolara, toliko inače traže i Federer i Novak, a ovog puta ljudi koji vode turnir nisu mogli da obezbede taj iznos španskom teniseru. Jasno je da u ovom trenutku to nikako ne bi bio ni isplativ potez po njih, jer zbog pandemije ne postoji način da animiraju navijače i sponzore, i generalno da generišu prihode od kojih bi pokrili veliki iznos za Nadala.

Sam direktor turnira je potvrdio da su finansije razlog što ove godine u Akapulku neće biti slavni Španac.

- Nismo mogli da priuštimo Nadala - rekao je prvi čovek turnira Raul Zurutuza, i dodao:

- Sa Rafinim agentom Karlosom Kostom imamo super odnos i otvoreno razgovaramo, ali realnost je takva da nemamo fond za Rafu da igra ove godine. Naš budžet za ovu godinu je super mega limitiran, tako da smo rešili da dovedemo igrače koje možemo da dovedemo - rekao je Zurutuza.

Inače, najzvučnije ime na turniru biće Aleksander Zverev za koga je takođe izdvojena poveća suma novca, i koju sad najradije ne bi dali organizatori turnira, međutim Nemac ima potpisan ugovor sa Akapulkom i, kako kaže Zurutuza, skuplje bi turnir izašlo ako bi raskidali ugovor sa Zverevim, nego što ih košta njegovo učešće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pomoravac

    27. februar 2021 | 18:34

    I takva gnjida ce jos da postane sportisra godine. U kom svetu zivimoooo

  • Mane

    27. februar 2021 | 19:23

    Folirant na kvadrat. Dobio nagradu a osvojio samo dva turnira na sljaci..

  • Mane

    27. februar 2021 | 18:50

    Sve samo da Novak ne dobije nagradu. Rafo folirant, uzeo Roland Garos i Rim i postade najbolji.. Komedija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA