≫ 

Nole zbog povrede propušta veliki turnir? Ivanišević otkrio kad je realan povratak Đokovića na teren

Trener najboljeg tenisera sveta ističe da će konačan odgovor na to da li će Novak učestvovati u Majamiju dati pregled magnetnom rezonancom

  • 0
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, rekao je da je realno očekivati da najbolji teniser sveta ponovo zaigra tek kada počne sezona šljake, što je u aprilu. Đoković sigurno odmara bar do druge polovine marta, kada je zakazan turnir u Majamiju (od 22. marta do 4. aprila), koji je još pod znakom pitanja i zavisiće od pregleda magnetnom rezonancom koji je zakazan za dve nedelje.

Ivanišević je u razgovoru za Sport klub rekao da nema potrebe za žurbom i da je Novakov glavni naredni cilj da napadne titulu na Rolan Garosu.

- Realno je reći, da neće igrati pre sezone na šljaci. Sada sve zavisi od povrede, ali nema potrebe za žurbom. Jedini turnir koji bi on igrao je možda Majami. Pregled magnetnom rezonancom je za dve nedelje, videćemo. Nema potrebe za bilo kakvim rizikom. Želim da bude 100 odsto spreman za sezonu na šljaci kako bi pokušao da napadne titulu na Rolan Garosu - precizirao je Ivanišević.

Novak je nakon osvajanja Australijan opena rekao da će se fokusirati na Grend slemove u nastavku sezone, ali Ivanišević napominje da pred svaki Grend slem mora da odigra nekoliko pripremnih turnira.

- Ako pogledate njegov raspored poslednjih pet ili šest godina, nije da je igrao mnogo turnira. Ne mislim da neko može da se fokusira samo na Grand slemove. Potrebna je dobra priprema za te turnire. Imamo primer da je Novak napravio sjajnu uvertiru pred Australijan open zbog dva teška meča na ATP kupu. Siguran sam da će odigrati nekoliko turnira pre Rolan Garosa, kao i još jedan na travi pre Vimbldona. Potom slede Olimpijske igre pre US opena. Videćemo za dvoranu... Na godišnjem nivou možda će igrati dva ili tri turnira manje, što nije značajna promena - zaključio je trener Novaka Đokovića.

Video: Novak prošetao s peharom po plaži u Melburnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA