≫ 

Ivanišević: "Novak je jači od svih, ali ne mogu to da prihvate, zbog toga odakle dolazi"

Trener srpskog tenisera otlrio je zanimljive činjenice u vezi sa dominacijom Đokovića u svetskom tenisu

  • 2
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Trener Novaka Đokovića,  Goran Ivanišević rekao je da se prema prvom igraču svetu nepravedno postupa zbog rasne diskriminacije.

Srpska teniska ikona našla se na udaru kritika prošle godine nakon njegove kontroverzne Adria turneje, koja se održala usred blokade koron avirusa bez uspostavljenih protokola socijalnog udaljavanja.

Đoković se neizbežno suočio sa reakcijama kada je nekoliko nedelja kasnije bio pozitivan na COVID-19. Međutim, on prošle godine nije uspeo da poboljša svoj imidž u javnosti na Otvorenom prvenstvu SAD, gde je isključen sa turnira nakon što je nehotice udario loptom linijskog sudiju.

Australijska javnost se tada obratila Đokoviću nakon što je, prema navodima, poslao Tennis Australia-u „listu zahteva“ u vezi sa uslovima života sportista u hotelskom karantinu.

U razgovoru za Sport klub, Ivanišević je bizarno tvrdio da je Đoković bio na čelu svih ovih ispitivanja „zbog svog porekla“ i otvorene ličnosti.

- Sve je počelo sa Adria turnejom - oni su ga tražili i pre toga, ali u poslednjih godinu dana činilo mi se kao da gledam taj film, Teksaški masakr motornom testerom - rekao je Ivanišević.

Goran Ivanišević Foto: Marko Jovanović

- Zašto se prema njemu tako postupa? Verovatno zbog svog porekla, na ljude sa Balkana uvek gledaju drugačije - takođe, Novak se ne plaši da govori svoje mišljenje i da se bori za svrhe u koje veruje.

- Ono što se dogodilo na US Openu, bilo je kao da je svima drago jer mu se takva vrsta  sr**a dogodila. U Australiji se zauzeo za svoje igrače i opet - šutnimo Đokovića jer je jedini progovorio, svi ostali ćute. Tokom svoje karijere bio sam svedok igrača kako rade svakakve stvari, ali niko nije imao takav tretman kao Novak - kaže Ivanišević.

Trener Đokovića nastavlja u dahu:

- Onda, višnja na vrhu ... Kako da objasnim ovo? Najperfidnije, zapravo najtužnije su bile optužbe da glumi povredu. Zašto bi zaboga to učinio? Zašto bi najbolji igrač sveta napravio povredu, a on je tada imao dva seta da završi meč? Kada se povredi neki drugi vrhunski igrač, smatra se herojskim postupkom da čak i zakorače na teren. Ali kad je Novak, on se pretvara. Novak je samo jači od svih ostalih i ljudi to teško priznaju - istakao je Ivanišević

Ivanišević je svoju jedinu Grand Slam titulu u singlu osvojio na Vimbldonu 2001. godine.

Video: Srpska sportistkinja bez ruku nacrtala neverovatan portret Novaka Đokovića i oduševila ga

Telegraf.rs/Sport klub

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    2. mart 2021 | 18:22

    Svima nam je to jasno, ali nadam se da će im Novak dati povoda da ga mrze još više!

  • Penta

    2. mart 2021 | 18:41

    Zapad? Šor*m im se na moral!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA