Zapad ne voli tako moćnog čoveka koji ima vojsku navijača: Ivanišević pričao Hrvatima o Đokoviću

Pričao je Ivanišević i da Balkanca može da trenira jedino Balkanac

  • 12
Goran Ivanišević

Printskrin: Facebook/HRT

Goran Ivanišević, trener najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, govorio je za HTV o nedavno završenom Australijan openu i svemu onome što se dešavalo na njemu.

To se najviše odnosi na situaciju sa povredom i kritike sa kojima se Novak suočavao u Melburnu.

- Opet udaranje po njemu jer se jedini potrudio i stao u odbranu igrača. Da proba da im se poboljša situacija. Onda je usledila ta nesretna povreda na pola turnira. Imao je četiri teška meča. Znao je posledice, rekao je da je tu da pobedi. Novakova glava je tu najvažnija. Ja sam se iskreno najviše bojao protiv Miloša Raonića i Aleksandera Zvereva, jer je to još bilo sveže. Najviše ga je bolelo kod reterna, a ne zna se ko jače servira od njih dvojice. Potom polufinale i finale, te predstava protiv najboljeg tenisera u poslednja tri meseca, Danilla Medvedeva. Deklasirao ga je na svom terenu, gdj nikada nije izgubio. Pokazao je da je najbolji igrač na svetu - rekao je Ivanišević i dodao:

- Zapad ne voli tako moćnog čovjka, koji ima vojsku navijača i koji se usudi da kaže šta mu je u glavi. Veruje u svoja razmišljanja, opasan je za zapad. Nekako je to krenulo od prvog "lokdauna" pa preko Adria Kupa... Tu je i nesretni US Open, pa loše finale Roland Garosa i kraj sezone. Onda se pojavila i ova priča o izmišljanju povrede. Kakvo izmišljanje povrede? Čovek vodi 2:0 u setovima i sada bi izmislio povredu da dobije Tejlora Frica.

- Kada neko drugi to radi, onda je to herojski čin i govori se "svaka čast". Ali, uspeo je. Potrošio je puno energije, pomagali smo mu da se ne zamara s tim stvarima. Sve ga je to probudilo, dalo mu je dodatni motiv i snagu, a to se videlo na terenu.

Priznao je Ivanišević i da su Novakovi povici sa terena ka loži najviše upućeni njemu, ali i da se dobro slažu.

- Mentalitet je isti, jezik je isti, to jako puno pomogne u objašnjavanju, u razgovoru, na terenu. Čak se nekad i ne mora ništa reći, dovoljno je da se pogledamo. Balkanac može da trenira bilo koga, ali Balkanca ne može trenirati niko osim Balkanca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    3. mart 2021 | 09:00

    Ivaniševići reci ti javnosti kako su tvoji preci srpskog porekla..mislim da nas sve to zanima.

  • Zoki V.

    3. mart 2021 | 09:22

    Ne znam koja važnija posla je Novakov prvi trener imao za vreme turnira, Ivaniševiću kapa dole.

  • Vlada

    3. mart 2021 | 09:19

    Njega sada, kada je postao to sto jeste, mogu i ja da treniram. Da li ima nesto da nauči od bilo kog trenera? Nole je institucija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA