„Kada igram protiv Novaka, razmišljam da ne izgubim“: Rodžer Federer na terenu posle godinu dana

Švajcarski teniser će u Dohi igrati prvi turnir posle dve operacije kolena, koje su ga odvojile od terena na dug period

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Posle više od godinu dana, Rodžer Federer će se konačno vratiti na teniske terene, pošto učestvuje na turniru u Dohi. Čuveni igrač slobodan je na startu, dok ga u drugom kolu čeka bolji iz meča između Žeremija Šardija i Danijela Evansa.

On iza sebe ima zaista dugu pauzu tokom koje je operisao koleno dva puta. Ovog marta pokušaće da napravi dobar rezultat na turniru na kojem je osvajao trofej već tri puta – 2005, 2006. i 2011. godine.

- Volim da igram tenis, volim ovaj sport. Moj san je uvek bio da igram tenis, to je ono čime sam se bavio celog života. Iako je bilo mnogo trenutaka u kojima sam nedostajao kod kuće, svojoj porodici, svojim ljudima. Međutim, na kraju dana sam uviđao da se to isplati. Učio sam da uživam na Turu, da upoznajem nova mesta i ljude – istakao je Švajcarac.

On je uprkos ogromnoj pauzi pao samo na šesto mesto na ATP listi, za šta je zaslužna i promena pravila kda je reč o bodovanju. Od ponedeljka neće biti rekorder po broju nedelja na vrhu, već će to biti naš Novak Đoković. Samim tim, novinare u Dohi je zanimalo njegovo iskustvo iz mečeva sa srpskim teniserom.

- Kad igram protiv Novaka, razmišljam o tome da ne izgubim. Zabavljam se kada igramo jedan protiv drugog, imamo različite stilove igre, mnogo zavisi od dana, podloge, kako se igra razvija, kakvi su bili poslednji mečevi. Kada igrate protiv najboljih dužni ste da budete najbolji, ne možete da budete mirni, znate da će uvek odgovoriti sa svojim najboljim udarcima. Zato je on jedan od najboljih u istoriji. Kad god se suočim sa njim, super se provodim – dodao je Federer.

Đokovića nema na ovogodišnjem turniru u Dohi, pošto se oporavlja od povrede sa Australijan opena, ali ono što vredi istaći jeste da ćemo najboljeg tenisera sveta gledati već u Majamiju na Mastersu.

Video: Srpska sportistkinja bez ruku nacrtala neverovatan portret Novaka Đokovića i oduševila ga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. mart 2021 | 17:24

    Izmedju dve sportske licnosti vazan je fer -plej,kako pred novinarima i javnoscu tako i na terenu,to je onda dobar ugodjaj sveopste takmicarske borbe

  • eNL

    7. mart 2021 | 07:29

    kada igraš protiv Novaka onda redovno gubiš Federeru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA