"Novaka je porodica "izgubila", ali ga je dobio narod i region": Srđan Đoković emotivan u Bjeljini

Otac najboljeg tenisera sveta se zahvalio gradu iz Republike Srpske na gostoprimstvu i manifestaciji povodom velikog uspeha Novaka

  • 9
Novak Đoković, Srđan Đoković, Bosna i Hercegovina, deblo, balvan, planina, Jahorina

Foto: Privatna arhiva

Srđan Đoković, otac najboljeg svetskog tenisera i od ponedeljka rekordera na ATP listi Novaka Đokovića, ističe da je njegov sin  srpsko zlato. 

Đoković senior se pojavio na manifestaciji „Bijeljina slavi Novaka Đokovića”  koja se ove nedelje održava uoči jedinstvenog poduhvata najboljeg tenisera sveta koji 8. marta ulazi u 311. sedmicu na liderskoj poziciji ATP-a.

Otac Novaka Đokovića se zahvalio Bjeljini na gostoprimstvu:

- Ovde sam kao u svojoj zemlji, kao u svojoj kući - rekao je Srđan Đoković, ocenivši da je povod slavlja fantastičan, te će se činjenica da srpski narod ima Novaka takvog kakav jeste teško u istoriji ponoviti.

On je naglasio da će Novak od sutra, pa u narednih godinu i po dana imati sve parametre na svojoj strani, ukazavši da je najbolji svetski teniser "srpsko zlato" i da ga tako treba i doživljavati.

- Novak je ponos Srbije, srpskog naroda i svih naroda u regionu i celom svetu. On pronosi slavu sporta, poznavanja istorije svog naroda i u svakom pogledu je ponos i dika svake porodice, ovde i u svetu - rekao je Srđan Đoković.

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

On je podsetio da često ima običaj da kaže da je Novaka „izgubila porodica, ali ga je dobio narod, ceo region i ceo svet".

U bijeljinskom naselju Pet Jezera za učesnike manifestacije ispečen je bik na ražnju i obezbeđeno piće, dok su na improvizovanom teniskom terenu mladi članovi Teniskog kluba "As" iz Bijeljine pokazali znanje „belog sporta".

Dolasku na Pet Jezera prethodio je susret Srđana Đokovića sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem.

Video: Novakov pehar iz Melburna bio prevelik za vitrinu, otac Srđan napravio trik da ipak stane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile Semberac

    7. mart 2021 | 20:05

    Jasta nego No1eta svi zajedno da slavimo ako bog da uskoro i te grenslemove da im pokupi pa da svima zapusimo usta konacno! I No1e da nam dodje u Bijeljinu ako bog da!!! 🏆🏆🏆💪💪💪

  • Bond

    7. mart 2021 | 20:19

    Nole car

  • Bijeljina

    7. mart 2021 | 21:22

    Volimo te NOOOLEEE❤❤❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA