≫ 

Novak je rekorder kod tenisera, ali sad juri da prestigne još tri igračice

Dve su vladale tenisom osamdesetih i devedesetih, a jedna je još aktuelna igračica

  • 6
Štefi Graf

Printskrin: Youtube

Novak Đoković je započeo 311. nedelju na ATP listi čime je ušao u istoriju, prestigavši Rodžera Federera na večnoj listi. Međutim, u ženskoj konkurenciji tri teniserke imaju više nedelja na mestu broj 1. Serena Vilijams, Martina Navratilova i Štefi Graf.

Serena Vilijams, i dalje je aktivna, ali izgubila je četiri poslednja slem finala i s obzirom na to da igra malo turnira, nije verovatno da će se vratiti na prvo mesto na svetu, mesto na kojem je provela 319 nedelja.

Novak će najverovatnije prestići slavnu Amerikanku, a nije daleko ni Martina Navratilova, osvajačica 18 najvećih trofeja, sa 332 sedmica na vrhu.

Novaku je sada najveći izazov Štefi Graf koja je dominirala ženskim teniskom krajem osamdesetih i devedesetih godina 20. veka, a ukupno je na prvom mestu provela 377 nedelja.

Graf je tokom karijere osvojila zlatni slem, odnosno sve četiri najveće titule u istoj godini i zlato na OI, bilo je to 1988, a ukupno je uzela 107. titula. Prvi put popela se na čelo WTA liste 17. avgusta 1987, a poslednju dan na vrhu bio joj je 30. mart 1997. godine.

Video: Novak na znamenitostima Beograda u čast istorijskog uspeha

Video: Ekskluzivni snimak malog Novaka sa prvim reketom: Ta ljubav se ne može prepričati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    9. mart 2021 | 09:06

    Stefi Graf je to uspela pomocu umobolnog debila koji je ranio nozem Moniku Seles,koja je ubrzo posle toga napustila tenis.Prica se da je i Stefi u to bila umesana,ko zna...

  • teorija zavere

    9. mart 2021 | 09:11

    Bravo, treba racunati i rezultate zena. Ako tako racunamo Federer nikada nije bio GOAT ;)

  • Patriota

    9. mart 2021 | 09:53

    Muški I žendki tenis se ne mogu nikako uporediti,počevši od grend slemova.Kakva je razlika izmedju ATP,Masters turnira I Grend slemova u ženskoj konkurenciji,svi se igraju na dva dobijena seta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA