≫ 

Novak konačno ujedinio svet tenisa: Svi stali uz njega i bore se protiv ATP-a za veća prava!

Izgleda da je reakcija Vaseka Pospišila konačno promenila mišljenje mnogih

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Odlučio je Novak Đoković da ove sezone preskoči ATP turnir u Majamiju, ali to što nije tamo, nije razlog da ne prati pomno dešavanja na Floridi. Sticajem okolnosti, na ovom nadmetanju se desio manji incident u koji je bio uključen Vasek Pospišil, koji je inače zajedno sa Novakom Đokovićem u organizaciji PTPA, koja okuplja tenisere i pokušava da se izbori za njihova veća prava.

On je sinoć imao sastanak sa predsednikom ATP-a, nakon čega je izašao na teren i potpuno pogubio živce. Ceh je platio glavni arbitar meča, Gabas.

- Juče je sat i po vremena na mene vikao predsednik ATP na sastanku igrača, zbog toga što hoćemo da ujedinimo igrače. J**i s**nja... Ako me još jednom kazniš, biće mi veliko zadovoljstvo da tužim čitavu organizaciju – izuzetno besan bio je kanadski teniser.

Po završetku meča on se izvinio zbog svog izliva besa, ali je odmah počeo da dobija poruke podrške. Nakon Novaka Đokovića, koji je prvi stao u odbranu ovog tenisera, javio se Ivo Karlović, a potom i veliki broj vrhunskih tenisera. Svi su stali uz PTPA!

- Ono što se desilo Vaseku moglo je da se desi bilo kome. To nije u redu i potrebne su promene – rekao je Radživ Ram, jedan od najboljih dubl igača na svetu.

I jedan američki teniser stao je uz Pospišila, pre svega naglasivši da treba da se čuje glas igrača, a ne da se slede pravila i uputstva čelnika ATP-a.

- Vasek Pospišil je sjajan momak velikog srca. Potrošio je nebrojeno sati i dobio mnoge glavobolje boreći se za sve igrače. Stres koji je doneo na teren može da ga preplavi uz pritisak koji donosi igranje. Vreme je da se čuje glas igrača – rekao je Rajan Herison.

Još jedan izuzetno poznat igrač stao je u odbranu Pospišila i PTPA. Reč je o Džonu Izneru, koji je istakao da je vreme da se podele stave po strani i da se svi ujedine.

- Moramo da podržimo ujedinjenje igrača na ATP turu. Više nego ikada nam je potreban glas igrača i da se svi ujedinimo – dodao je Izner.

Sve u svemu, Novakova ideja konačno dobija težinu i dobija sve više poklonika u svetu tenisa. Izgleda da su svi shvatili da moraju da budu zajedno u ovim teškim vremenima, što je naš teniser propagirao od samog početka.

Video: Novak na znamenitostima Beograda u čast istorijskog uspeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    27. mart 2021 | 12:53

    Novak to radi godinama i stalno je kritikovan od kada se udruzio s Kanadaninom malo su popustili a evo ovo sto je uradio juce Kanađanin da je uradio Novak opet bi bilo drvlje i kamenje po njemu,sva sreća pa nije i sada se stvari konačno menjaju.

  • 30PAH

    27. mart 2021 | 12:23

    Zatvori usta ljudino i uzivaj u novcu kojem si zaradio znojem prestani sa travom brskati uzivaj u pecenje jaganjci i jarci i bivolje kotlette kao nadal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA