Novi glas za Novakovu organizaciju: Šapovalov otvoreno stao uz srpskog tenisera i kritikovao ATP

Sve to nakon što je Pospišil besneo na svom meču u Majamiju

  • 1
Denis Šapovalov Foto: AP /Tanjug

ATP turnir u Majamiju protiče bez tenisera iz velike trojke, a ponajviše u znaku incidenta u kojem je bio umešan Vasek Pospišil, koji je podigao buru nakon svog protesta tokom samog meča, stavljajući u centar pažnje neslaganja koja imaju ATP i PTPA, koji predvodi Novak Đoković.

Veliki broj tenisera je pre ovog incidenta držao stranu ATP-a, ali je performans Pospišila očigedno pomogao da se određen broj prikloni opciji koju forsira srpski teniser. Poslednji u nizu koji je to učinio bio je Denis Šapovalov.

On ranije nije mnogo govorio o odnosu između dve organizacije, ali nakon svog meča druge runde na ATP turniru u Majamiju, izjavio je da je u potpunosti priklonjen PTPA organizaciji. Veruje da je novoosnovana asocijacija ta koja bolje predstavlja igrače nego sam ATP.

- Sigurno sam na strani PTPA. Mislim da nismo dovoljno dobro poštovani i mislim da postoji način na koji to može da se poboljša – rekao je Šapovalov.

Ističe da svi počevši od organizacije, preko partnera, pa i do samih čelnika ne poštuju ono što teniseri rade.

- Samo nam govore da idemo da igramo tenis, što nije dobra stvar. Ne treba, znate, da govore tako ako smo već nekakvi partneri – podvukao je Kanađanin.

Podsetimo, prethodno je Pospišil tokom svog meča ispalio lopticu preko tribina, slomio reket i urlao na glavnog sudiju zbog činjenice da ga je predsednik ATP-a grdio što promoviše PTPA. Teniseri smatraju da to nije normalno, zbog čega sve više okreću leđa ovoj organizaciji, koja je sada već u ozbiljnom problemu sa svojim ugledom.

Inače, PTPA je pokrenuta upravo od strane Pospišila i Đokovića prošle godine sa ciljem da se ukaže na to da igrači nemaju nikakvu snagu u donošenju odluka koju donose ATP i turniri. Zbog toga su želeli da osnuju organizaciju koja će na bolji način predstavljati ATP i WTA tur.

Video: Nole vikao Instagraaam i pravio šou na treningu sa 317. teniserom sveta Runeom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    29. mart 2021 | 10:02

    Sve je to lepo ali da je Novak nesto doviknuo sudiji leteo bi sa turnira i bio jaznjen mozda i dozivotno jer je npr pretio sudiji....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA