≫ 

"Siguran sam da će Nole osvojiti još tri Slema ove godine": Srđan Đoković najavljuje dominaciju

Otac najboljeg tenisera sveta bio je gost na televiziji B92

  • 11
Srđan, Novak Đoković Printskrin: B92, Foto: Tanjug/AP

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića istakao je da očekuje da Nole osvoji preostala tri Grend Slema u sezoni i tako postane i zvanično najbolji igrač svih vremena.

On je gostovao na televiziji B92 gde je pričao o uspesima Novaka, kao i tome što ga ne vole zapadni mediji.

- Ništa im ne vredi, uspeh u tom sportu se preselio na istok. Rusi, Kinezi, Južnoafrikanci, svi su neuporedivo bolji od njih. Takav je period sada i verovatno će se nekada neko iz zapadne Evrope da se pojavi kod njih, ali neće nam pasti na pamet da omalovažavamo nekoga, kao što oni omalovažavaju Novaka.

Zašto to rade Novaku ne znam. Novak nikada nije u poslednjih 15 godina izgubio meč, a da nije čestitao nekome kad je bolji. Verovatno će Novaku dati u 45 godini trofej za fer plej kad završi karijeru. Federer ima 15 a Novak nijednu - kaže Srđan Đoković.

Video: Novakov pehar iz Melburna bio prevelik za vitrinu, otac Srđan napravio trik da ipak stane

Nole bi osvojio US open da ga nisu zaustavili

Na US open Amerikanci su pokušali da ga zaustave afreom oko pogođene sudije.

- Bio je u strahovitoj formi, lagano bi bio njegov turnir da nisu radili to što su radili. Ne podržavam to, jeste žena bila udarena, ali dešavalo se i ranije ali niko nije diskvalifikovan. Ne da nemaju poštovanje prema njemu, iako je prvi u svetu, ali ništa im ne vredi najbolji je i biće najbolji sve dok igra tenis - kaže Srđan.

Ima još tri Grend slema do kraja godine da li može Nole da uzme sva tri i sa 21. bude najtrofejniji?

- Ja bih želeo iz sve snage da se to dogodi. Siguran sam da hoće, ali ako se ne dogodi u ovoj, u sledećoj godini hoće sigruno. On će i u tim statističkim partametrima biti najbolji kao što je u mnogim do sada.

Video: Srđan Đoković: Lepo je što se Federer pokajao

Beograd ponovo dobija ATP turnir serije 250

- Biće to veoma jak turnir. Naravno da će Novak igrati, jer to je porodični turnri, logično je da igra u svom gradu, svojoj zemlji. Dolaze jaki igrači Tim, Zverev, Monfis, ali nisam siguran skroz, jer se ne bavim time - kaže Đoković.

Srđan Đoković Foto: Screenshot/B92

On je ispričao da su mu Britanci nudili pasoš za Novaka, ali da ga nije prihvatio:

- Mi živimo u Srbiji, među svojim narodom. Mi smo Srbi i srpskog roda i tako će ostati dok ijedan Đoković postoji na svetu. Tako se i on ponaša. Nema nas puno, ali smo dobro raspoređeni. Imamo mnogo neprijatelja ali imamo i prijatelja.

Novakova stranka je Srbija

Kome smeta jaka Srbije koja ne priznaje lažnu državu Kosovo?

- Tom zapadnom svetu smeta. Zamislite da uzmemo deo Britanije, ili deo Italije Italijanima, Francuzima. Ili deo Izraela Izraelcima. Pogledajte kako se oni ponašaju vekovima. Oteli su im zemlju ali nisu nikada priznali to. Kosovo je naša duša, tamo imamo preko 2000 crkava. Oteli su nam to protivpravno, bez odluke UN mi to nećemo priznati dok ijedan živ Srbin postoji na planeti neće se priznato. Lepo je rekao Patrijarh" Referendum je bio 1389. godine"

Srđan Đoković Prinskrin: B92

Srđan je otkrio da teško doživljava napade na Novaka iz Srbije

- Ti ljudi koji napadaju Novaka i to što radi su neverovatni ljudi. Ne zato što je on moj sin, nego zato što je sin 99% roditelja u zemlji. On je član svake porodice u ovoj zemlji. On ponašanjem nije zaslužio nikakvu kritiku. Kako da ga ne voliš kad je on oličenje svega dobrog iz ovog naroda. Kao da ga je Bog poslao u vreme ratova, bombardovanja, sankcija. Kad su hteli da nas proglase za genocidan narod on je pokazao ponašanjem da je to nemoguće.

Samo da kažem. Novakova stranka je Srbije, Novakov narod je srpski, tako je bilo i tako će biti. Samo Srbija i srpski narod i opššti narodni interes - rekao je Đoković senior.

Boćanje sa prijateljima

Novakov otac je otkrio da u slobodno vreme igra bilijar i boća sa prijateljima.

- Šta da radimo moramo da ubijemo vreme na neki način. Imam puno prijatelja koje sam poznavao još u Mitrovici i Zvečanu. Ja sam u Zvečanu završio srednju školu, pa došao u Beograd.

- Imamo i prijatelja iz Beograda koga volimo obožavamo i poštujemo - Vesu i on i njegovi prijatelji, okupljamo se igramo društvene igre i pokušavamo da tim igrama skrenemo misli da ovih dešavanja i da izbegnemo odlazak u te zdravstvene ustanove za glavu.

Komtrejd žurka - Srđan Đoković i Veselin Jevrosimović Foto: Telegraf

Olimpijske igre i zlatna medalja koja nedostaje Novaku?

- To mu je prioritet prioriteta. Nadam se da će se održati i kakve god da budu biće Olimpijske igre imaće motiv jer je jedan od ciljeva koje nije ostvario.

Video: Đoković: Sa 7 godina sam sebi postavio ciljeve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    29. mart 2021 | 20:49

    I hoće sigurno jer takav karakter, takav čovek se rađa jednom u 100 godina. Napred Novače najbolji si, ti si ponos cele nacije.

  • Losmiii

    29. mart 2021 | 21:11

    Ajmo noleee bree zgazi ih sveee ova godina je tvojaa breee

  • Marko cg primorje

    29. mart 2021 | 21:44

    I ja sam ubijedjen neki osjecaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA