Novi problemi sa Rolan Garosom, ministarka sporta nagovestila odlaganje: "Situacija nije dobra"

Da li to znači da će se najveći turnir na šljaci opet održati na jesen?

  • 2
Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos 2020 Foto: Tanjug/AP

Prošlosezonsko izdanje Rolan Garosa održano je na jesen, a sve smo bliži tome da se najveći turnir na šljaci i ove godine održi u drugoj polovini sezone. Za sve je naravno kriva loša situacija sa koronavirusom u Francuskoj, kao i sporo odvijanje vakcinacije u ovoj evropskoj zemlji.

Prvobitno je bilo planirano da se turnir održi od 23. maja do 6. juna, ali ministarka sporta, Roksana Marasineanu ističe da tenis trenutno nije prioritet, tako da je vrlo moguće da će Rolan Garos ponovo morati da menja termin i tako napravi glavobolju čelnicima ATP i WTA. Podsetimo, prošle godine se igrao po gotovo nehumanim uslovima, hladnom vremenu i kiši.

- U razgovoru smo sa Teniskim savezom Francuske, kako bismo videli da li treba promeniti datum Rolan Garosa. Iako je sport na visokom nivou u Francuskoj za sada očuvan, pokušavamo da ograničimo rizike od širenja virusa u profesionalnom sportu, a situacija nije dobra – rekla je Roksana.

Inače, Francuska je u subotu ušla u treću nacionalnu blokadu zbog suzbijanja širenja korone, mada su ovoga puta profesionalni sportisti bili pošteđeni haosa, s obzirom na to da bi u suprotnom bilo problema sa međunarodnim federacijama.

Aktuelni branilac pehara je Rafael Nadal, koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Novaka Đokovića i to prilično ubedljivo u tri seta – 3:0.

Video: Đoković: Sa 7 godina sam sebi postavio ciljeve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    4. april 2021 | 15:11

    Одлагаће га опет док се бик добро не припреми!!

  • Sve ce uraditi...

    4. april 2021 | 16:14

    ...samo da onemoguce Novaka da osvoji vise GS od one dvojice 🤬🤬🤬

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA