≫ 

Težak žreb za Novaka na startu Monte Karla: Mogući dueli sa obojicom nedavnih finalista Majamija

Srbin će igrati prvi put od osvajanja Australijan opena

  • 0
Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos 2020 Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković vraća se na teren na turniru u Monte Karlu, gde će u prvoj rundi biti slobodan, a u druom, pa i u trećem kolu ga čekaju potencijalne mine.

Žrebom koji je danas obavljen, određeno je da će rival našem teniseru u 2. kolu biti bolji iz duela Janik Siner - Albert Ramos, dok bi u trećem mogao da ga sačeka šampion poslednjeg Mastersa u Majamiju, Poljak Hubert Hurkaš.

Podsetimo, Siner i Hurkač su igrali u pomenutom finalu u Majamiju i defintivno su igrači za izbegavanje u početnoj fazi bilo kog turnira.

Prema projekciji žreba, Novak ide na Aleksandera Zvereva u četvrtfinalu, a u polufinalu na Stefanosa Cicipasa iz Grčke. Naravno, sve to ako do tada bude igrao po planu i eliminisao sve rivale. Sa Rafelom Nadalom može da se sastane tek u finalu.

Đoković bi u trećem kolu mogao da se sastane našim Dušanom Lajovićem koji će morati da prebrodi prepreke u vidu Dana Evansa i Huberta Hurkača.

Što se tiče ostalih rspskih tenisera, Filip Krajinović kreće od duela sa Nikolozom Basilašvilijem iz Gruzije, dok Lasla Đerea, koji se plasirao u polufinale na Sardinija openu u Kaljariju, u Monte Karlu čeka okršaj protiv Rusa Karena Hačanova.

Miomir Kecmanović je takođe u kosturu, a ni njega ne očekuje lak zadatak, pošto mu je prvi rival psolednji šampion Monte KArla, Fabio Fonjini.

Video: Đoković: Sa 7 godina sam sebi postavio ciljeve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA