Kreće teniski maraton u glavnom gradu Srbije, od ponedeljka se na Dorćolu igra Čelindžer turnir

I biće to odlična uvertira za Serbia Open, koji počinje nedelju dana kasnije

  • 0
Dejvis Kup Krstin Foto: Tanjug/AP

Tenis u glavnom gradu Srbije startuje već od ponedeljka. Iako je Serbia Open planiran za nedelju dana kasnije, već za dva dana na Dorćolu će se zakotrljati loptice u okviru čelindžera kategorije 125. Već neko vreme je poznato da će se na teniskom centru „Novak“ okupiti neki od najboljih tenisera sveta, pa će predstojeći mini-turnir biti prava uvertira za ono što nas čeka kasnije tokom meseca.

U ponedeljak, 12. aprila počinje takmičenje na kojem će se nadmetati ukupno 32 tenisera. Iz glavnog žreba protivnike čekaju Roberto Karbaljes Baena (96. igrač na svetu), Fakundo Banjis (106. igrač), Francisko Cerundolo (115. igrač), Taro Danijel (118. igrač), Bendžamin Bonzi (124. igrač), Damir Džumhur (126. igrač) i mnogi drugi.

A lista se tu ne završava, pošto će se na terenima u glavnom gradu Srbije naći brojni teniseri koji zauzimaju oko 150. mesta na rang listi i tražiće važne bodove za ATP listu. Vajld karte su dobili srpski teniseri poput Hamada Međedovića, koji je na listi do 18. godina na 16. mestu, potom Predrag Krstin (282. igrač na listi) i Marko Miladinović (511. igrač na svetu). Očekuje se da četvorica izbore plasman kroz kvalifikacije.

Polufinalni i finalni dvoboji igraće se narednog vikenda, kada su na programu kvalifikacije za Serbia Open 250. Na tom turniru igraće Novak Đoković, kao i Dominik Tim, koji su postavljeni za prva dva nosioca.

Video: Đorđe Đoković otkrio koje teniske zvezde dolaze u Beograd na Serbia Open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA