Danil Medvedev pozitivan na koronu i propušta Monte Karlo, dan ranije trenirao sa Rafaelom Nadalom

Drugi teniser sveta morao je da se povuče sa turnira, čekaju se rezultati testa španskog igrača

  • 0
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Veliki udarac za turnir u Monte Karlu. Nakon što je dobio pozitivan nalaz na testu za prisustvo koronavirusa, Danil Medvedev neće moći da učestvuje na prvom većem nadmetanju na šljaci. Drugi teniser sveta prinuđen je da se povuče, što su saopštili organizatori i čelnici ATP-a.

Sam ruski teniser izjavio je da je veoma tužan što će propustiti turnir, iako je ranije naveo da mu šljaka nije jedna od omiljenih podloga, radovao se učešću u Monte Karlu.

- Razočaran sam što neću igrati u Monte Karlu. Moj fokus je sada na oporavku i želim da se što pre oporavim i vratim u Tur – izjavio je Medvedev.

On je trenutno prebačen u izolacionu jedinicu i biće pod konstantnim nadzorom lekara i medicinskog tima, koji je angažovao ATP i sam turnir u Monte Karlu. Umesto njega u žrebu će se naći jedan od laki-luzera, dok će u dublu biti eliminisan.

Po objavljivanju ove vesti, na društvenim mrežama počela je polemika oko toga da li je možda i Rafael Nadal zaražen koronavirusom, pošto su ruski i španski teniser dan ranije zajedno trenirali. U narednim danima, pa možda i satima videćemo da li je i Rafa “zakačio” opaki virus.

Video: Golčina iz okreta koja je probušila mrežu: Sa igračem na leđima je zakucao loptu pod prečku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA