Olga Danilović pred meč Srbije sa Kanadom: Mi smo šampionskog kova!

Osmeh na licu srpske ratnice Olge Danilović koja će u gradu na Ibru odigrati prvi meč na tlu Srbije u nacionalnom dresu

  • 1
Olga Danilović

Foto: TSS

Žestoke pripreme u “mehuru” Bili Džin King kup okršaja između selekcija Srbije i Kanade. Odlična razmena energije, motivacije i trasiranje puta koji vodi ka ostvarenju cilja koji je samo jedan, a to je pobeda Srbije.

U sportskoj hali „Ibar“ u Kraljevu gde će se 16. i 17. aprila biti bitka za plasman u plej of Svetske grupe Bili Džin King kupa za 2022. godinu već drugi dan odzvanja teren pod snažnim udarcima lopti koje lansiranju reprezentativke Srbije i gošće iz Kanade.

Osmeh na licu srpske ratnice Olge Danilović koja će u gradu na Ibru odigrati prvi meč na tlu Srbije u nacionalnom dresu.

- Oduvek sam imala taj san, želju da u Srbiji, pred domaćom publikom igram za kako se to do ove godine zvalo Fed kup, sada po novom Bili Džin King kup. Debitovala sam za nacionalni seniorski tim u Talinu u zonskom takmičenju 2018. i iz godine u godinu nikako da se kockice poklope i da izađemo iz zone u viši rang gde bi dobili šansu da budemo domaćin. Konačno smo uspeli da do toga dođemo, ali onda je nastupila korona koja je izmenila živote iz korena, pa i ovaj naš posao. Ništa više nije isto, osim tenisa na terenu, tu ili jesi ili nisi lav. Srećna sam jer je tim ponovo na okupu, ponovo imamo isti cilj, borimo se zajedno za pobedu naše Srbije i to je jedino važno ovih dana, a to ispunjava sve naše pore. Radujem se svemu što nam ovi dani donose, „mehur“ nas neće uspavati, neće nam oduzeti snagu i izbaciti nas iz ritma - kaže mlada srpska šampionka Olga Danilović koja na VTA listi zauzima 162. mesto, najbolji plasman bio je 96. mesto.

Kroz juniorsku karijeru Danilovićeva je nizala titulu za titulom, osvojila tri gren slem pehara u dublu, zatim već na prvom profi turniru stigla do pobedničkog postolja, postala prva teniserka rođena u novom milenijumu koja se okitila WTA trofejom. Navikla nas je Olga na briljantne partije ne samo na individualnim turnirima, već u dresu Srbije gde je uvek pružala više od maksmimuma i do poslednje lopte. Sezonu 2021. Olga je startovala sjajnim pobedama u kvalifijacijama, a zatim u u glavnom turniru Otvorenog prvenstva Australije. Igrala je i finale dubla u paru sa kanađankom Bušar na VTA takmičenju u Lionu, glavni turnir Mastersa u Majamiju. U sjajnoj formi dočekuje i meč u Kraljevu protiv Kanade.

- U uzlaznoj sam formi, radim puno na tome da se poprave svi segmenti igre i da rezultati budu svakim turnirom sve bolji. Nakon dva dana treninga u Kraljevu mogu reći da je nivo igre i forme još jači i bolji, verujem da ću biti maksimalno spremna za bilo koju kanađanku koja će nam izaći na crtu. Verujem u naš tim, verujem da možemo da se izborimo sa ovim zadatkom koji jeste težak, koji jeste izazov, ali mi smo tvrd orah i mi to možemo, mi smo šampionskog kova - zaključila je srpska teniska ratnica Danilovićeva.

Video: Đorđe Đoković otkrio koje teniske zvezde dolaze u Beograd na Serbia Open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA