≫ 

Đoković: Volim svog oca, ali se ne slažem sa svime što kaže

Najbolji teniser sveta odgovarao na pitanja novinara u Monte Karlu

  • 9
Novak Đoković, Srđan Đoković, Bosna i Hercegovina, deblo, balvan, planina, Jahorina

Foto: Privatna arhiva

Najbolji teniser sveta Novak Đoković podvlači da nije uvek saglasan sa onim što njegov otac Srđan kaže u javnosti, ali da razume njegovu potrebu da ga brani.

Srbin se vratio na teren posle sedam nedelja i savladao je Janika Sinera sa 6:4, 6:2 u drugom kolu mastersa u Monte Karlu.

- Osećam se dobro. Znam da mogu da igram bolje, radim naporno kako bih igrao na višem nivou nego što je to bio slučaj danas. Moram da budem zadovoljan, ako uzmemo u obzir da sam imao težak žreb, da je Siner u formi. Znao sam da će biti izazov - rekao je Novak na konferenciji za medije.

Novinare je zanimalo da li se Novak seća sebe kada je imao 19 godina, kao rival kojeg je savladao danas.

- Ne volim da pravim takva poređenja. On je veoma talentovan igrač, već se dokazao, igrao je finale mastersa, osvojio je nekoliko turnira. Ono što mene najviše oduševljava je njegov profesionalizam, posvećenost svakodnevnoj rutini. Čini se da je zreliji od svojih vršnjaka. Dopada mi se njegova igra. Naravno, uvek ima prostora za napredak.

Novak je upitan i da li mu smetaju intervjui njegovog oca Srđana, koji u istupima često javno kritikuje Rodžera Federera.

- Volim svog oca. Uvek mi je pružao veliku podršku, pogotovo na početku karijere. Ali ne mogu da utičem na ono što on priča. Svako je slobodan da kaže šta misli. Moram to da prihvatim i poštujem. Moj otac je strastven čovek, voli me i brani me. Znam da to radi sa najboljim namerama. Možda svi radimo ili pričamo nešto zbog čega drugi mogu da se uvrede. Ali biću uz oca uvek, mi smo porodica. Pokušaću da ga zaštitim. Mada ne mogu da kažem da sam saglasan sa svime što kaže - zaključio je Novak Đoković.

Video: Novak kroz trnje do prve pobede u svojoj kući: Najbolji potezi Đokovića na meču protiv Sinera!

(Teelgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. april 2021 | 18:22

    Sine slusaj mene radi kako znas😉Novak je brzo sazreo kao covek,mnogo iskustva za svoje godine,prosao svet i razne kulture,bistar i razuman gde moze da donosi samostalne odluke ali ne odricuci se saveta oca koji mu zeli sigurno sve najbolje i iz najboljih namera zeki da njegov sin bude perspektivan i napredan covek

  • Miki

    14. april 2021 | 17:59

    Otac je SVETINJA

  • Moj otac kaže

    14. april 2021 | 18:31

    Dogovaraćemo se oko svega ali biće kako ja kažem. Pa što da gubimo vreme na dogovor 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA