Serbia Open ostao bez najveće zvezde posle Novaka: Dominik Tim otkazao učešće na turniru u Beogradu

Razlog je povreda kolena koju Austrijanac vuče već duže vreme

  • 4
Dominic Thiem, Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

Kako se približava početak Serbia Opena u tenisu, sve više ostajemo bez velikih teniskih terena koja će na njemu učestvovati. Nakon što su prethodno otkazali Sten Vavrinka, Gael Monfis i Borna Ćorić, danas je potvrda o otkazivanju došla i od drugog nosioca i najveće zvezde turnira uz Novaka Đokovića – Dominika Tima.

Austrijanac koji je trenutno četvrti na svetu je van terena gotovo mesec dana, preskočio je Majami i Monte Karlo i nije ni trenirao pune dve nedelje, pa nije bilo previše realno da se vrati za turnir u glavnom gradu Srbije. On je odustajanje obrazložio povredom kolena koju vuče.

- Nažalost moram da otkažem turnir u rodnom gradu Novaka Đokovića, Beogradu. Boli me koleno, bio sam na pregledu, pokazalo se da nije ništa krupno, ali zahteva da se povede računa. Definitivno nisam spreman da bih igrao sledeće nedelje i jako mi je žao jer sam imao veliku želju da nastupim na tom takmičenju. Nadam se da ću moći da dođem 2022. godine – rekao je Dominik Tim.

Tako će najveća konkurencija Novaku Đokoviću u rodnom gradu biti Aslan Karacev, ponajveće iznenađenje ovogodišnjeg Australijan Opena, potom naš Dušan Lajović, te Mateo Beretini.

Turnir počinje narednog ponedeljka, a finale je na programu u nedelju 25. aprila. Svi se nadamo da će se u njemu naći neko od srpskih tenisera.

Video: Poruka ruskog teniskog čuda pred dolazak u Beograd: Radujem se što ću igrati na Serbia openu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    16. april 2021 | 06:43

    Ma koje zvezde ? nece niko da dodje.

  • Рус

    16. april 2021 | 09:42

    Mislim da ovo treba da bude za Noleta škola.Da konačno vidi da je uzalud trošio nerve boreći se za neka prava tenisera koji ga ne poštuju.Zato Nole, use i u svoje kljise.

  • Ponte

    16. april 2021 | 06:57

    Pametan momak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA