Italijanska šampionka pobedila kancer: Skjavone se oporavila od bolesti, uskoro će postati trener

Ona se povukla iz sveta tenisa pre dve godine kada je saznala vesti o strašnoj bolesti

  • 0

Frančeska Skjavone o svojoj borbi sa rakom, Foto: Printscreen Twitter

Nekadašnja italijanska teniserka, Frančeska Skjavone vratiće se belom sportu posle dve godine pauze. Ona je 2019. godine objavila da se povlači iz javnosti zbog borbe sa malignim tumorom, a dve godine kasnije objavila je fantastične vesti.

Naime, ona je uspela da pobedi rak, u potpunosti se oporavi i uskoro će se ponovo vratiti tenisu. Doduše, nećemo je gledati na terenu, već sa tribina, pošto će postati trener najbolje hrvatske teniserke u ovom trenutku, Petre Martić.

Ona se trenutno nalazi na 21. mestu na svetskoj rang listi i nema sumnje da će joj pomoć Frančeske biti od velikog značaja. Italijanka će na mestu trenera zameniti Martijna Boka iz Holandije, sa kojim je Matrić nedavno raskinula saradnju. Uz to, ovo će joj biti prvi angažman u ovom poslu.

Sjajna Frančeska će u svetu tenisa zauvek biti upamćena kao veliki borac. Najbolji plasman joj je četvrto mesto na WTA listi, a najveći uspeh je svakako trofej na Rolan Garosu iz 2010. godine.

Video: Olga skoro u suzama: Naša teniserka teško prihvatila poraz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA