≫ 

Senzacija! Međedović eliminisao skoro 1000 mesta bolje rangiranog tenisera u Beogradu!

Dobio je pozivnicu za turnir na Dorćolu, sa razlogom, jer je najperspektivniji mladi teniser Srbije

  • 7
Novak Đoković i Hamad Međedović Foto: TSS

Ništa više nema da se doda osim - bravo, Hamade! Mladi, 17-godišnji srpski teniser Hamad Međedović prošao je u poslednje kolo kvalifikacija za Serbia Open pošto je napravio veliku senzaciju eliminisavši 114. igrača sveta Danijela Elahija Galana Riverosa, i to u dva seta - 7:6(4), 7:6(4)!

Koliki je ovo uspeh govori činjenica da je Galan Riveros skoro 1000 mesta bolje rangiran od Međedovića koji tek počinje da diše na ATP turu.

Dobio je pozivnicu za turnir na Dorćolu, sa razlogom, jer je najperspektivniji mladi teniser Srbije, a on je uspeo i da je opravda na pravi način.

Jeste, ostala je još jedna stepenica do glavnog žreba, ali ova pobeda nam već nešto govori - ovaj momak će biti faktor u svetskom tenisu uskoro.

Kolumbijac je bio postavljen za šestog nosioca u kvalifikacijama i svakako je glasio za favorita. Hamad mu je napravio brejk za 3:1, pretrpeo brejk za 5:4, a onda je osvojio set u taj-brejku.

U drugom setu je ponovo oduzeo prvi servis protivnika i potvrdio ga, ali na veliku žalost nije uspeo i da ga sačuva, a bio je na samo tri poena od pobede. Ipak, novi taj-brejk i ponovo Međedović bolji u njemu!

Susret je trajao skoro dva sata, ali sa sjanim epilogom na kraju.

Kao što je već rečeno, veliki posao je urađen i Hamad je pokazao da i te kako vredi, a sada predstoji još jedna stepenica koju, ako prođe, dolazi do glavnog žreba turnira iz serije 250 u Beogradu.

Protivnik će mu biti Fakundo Banjis, teniser sa kojim je već odigrao susret na Čelendžeru u Beogradu pre nekoliko dana. Argentinac je bio bolji u dva seta, ali imao je i srpski teniser imao svojih prilika. Nadamo se sada drugačijem ishodu.

Video: Đoković poslao poruku pred početak Serbia Opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niko

    18. april 2021 | 20:08

    Mozda on vise postuje Srbiju nego vi sa ovakvim podrugljivim komentarima.Bravo momak.A sad udarajte minuse u stidite se.

  • 🍀

    18. april 2021 | 20:24

    Bravo, dečače! U ovom detetu vidim Noletovog naslednika u dogledno vreme.

  • Dusan

    18. april 2021 | 19:46

    Bravo!Lepo ime

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA