≫ 

Kraj prvog dana na Serbia Openu: Filip i Nikola prošli, Viktor i Hamad ispali, Đoković zvao gosta

Dešavanja na teniskom turniru u Beogradu tokom čitavog dana mogli ste da pratite na Telegraf Sportu

  • 13
Filip Krajinović Foto: MN Press

Završen je prvi dan Serbia Opena. Imali smo pet srpski predstavnika u žrebu. Filip Krajinović i Nikola Milojević su prošli dalje, Danilo Petrović i Viktor Troicki nisu uspeli da se plasiraju u naredno kolo, dok Hamad Međedović nije dospeo do glavnog žreba.

Tok turnira:

23.57 - Filip Krajinović je posle velike borbe uspeo da savlada Stefana Travalju u tri seta.

23-14 - Filip Krajonović je vodio sa 1:0 u setovima, imao je vođstvo od 5:3 u drugom, ali ga je izgubio sa 7:5. Vidno iznerviran, polomio je čak dva reketa na kraju seta.

21.35 - Filip Krajinović trenutno igra meč 1. kola sa  Stefanom Travaljom iz Italije. Trenutni rezultat je 6:5 za Krajinovića u prvom setu. Italjan servira za ostanak.

20.30 - Srpski teniser Danilo Petrović eliminisan je na startu Serbia opena, pošto je večeras u prvom kolu izgubio od Australijanca Džona Milmana 7:5, 6:4.

18.42 - Najbolji teniser sveta Novak Đoković održao je konferenciju pred svoj nastup na Serbia Openu, a odgovorio je na prozivke Rafaela Nadala, a onda i iskomentarisao novonastalu Superligu u fudbalu.

16.30 - Viktor je imao podršku sa tribina, a tamo je mesto zauzela njegova supruga Aleksandra.

16.29 - Osim tenisera iz regiona i Evrope, specijalni gost na turniru biti Dr Semir Osmanagić, postani arheolog i čovek koji je otkrio bosanske piramide u Visokom.

16.25 - Šta znamo do sada? Nikola Milojević se kvalifikovao u drugu rundu, Viktor Troicki to nije uspeo, dok je Hamad Međedović stao na korak od glavnog žreba. Za danas, preostaju na dueli Danila Petrović i Filipa Krajinovića.

15.26 - Strašna šteta, ali imamo novu nadu! Hamad Međedović nije uspeo da se plasira u glavni deo žreba turnira u Beogradu pošto je poražen od drugog nosioca u kvalifikacijama, Argentinca Fakunda Banjisa.

14.57 - Viktor Troicki je eliminisan na startu Serbia Opena. Italijan Marko Ćekinato je bio jači od selektora Srbije, a kako je tekao meč, možete pročitati ovde.

14.51 - Šteta! Hamad Međedović je izgubio prvi set protiv Fakunda Banjisa. Uzvratio je na brejk ribrejkom, ali je Argentinac još jednom otišao na prednost od dva gema i tako završio prvu deonicu u svoju korist.

14.48 - Drugi nosilac na turniru Mateo Beretini održao je konferenciju pre početka nadmetanja u kojem je naveo da talas mladih tenisera nadolazi i da će iskusniji morati da se potrude da ostanu u koraku sa njima.

14.21 - Viktor Troicki je izgubio prvi set protiv Marka Ćekinata sa 6:1. Nije Viktor baš najbolje ušao u duel protiv Italijana, dva puta je pretrpeo brejk, a nije imao priliku da odgovori istom merom. Nadamo se boljem rezultatu u drugom setu.

13.34 - Prvu pobedu na turniru u Beogradu ostvario je naš teniser, Nikola Milojević! On je u prvom kolu veoma lako uspeo da savlada Federika Koriju, koji se nalazi na 90. mestu na ATP listi u dva seta - 2:0. Naš igrač je bio jako impresivan, naročito u drugom setu koji je dobio rezultatom 6:0. U prvom je razlika bila nešto manja, iznosila je samo jedan brejk, 6:4. Pročitajte više u odvojenoj vesti.

Raspored za prvi dan turnira u Beogradu

Prvo kolo:

Nikola Milojević - Federiko Korija 2:0 (6:4, 6:0)

Viktor Troicki - Marko Ćekinato 0:2 (1:6, 4:6)

Danilo Petrović - Džon Milman 0:2 (5:7, 6:4)

Filip Krajinović - Stefano Travalja (20.30)

Kvalifikacije:

Hamad Međedović - Fakundo Banjis 0:2 (4:6, 1:6)

Šta se dešavalo uoči početka turnira

U nedelju, tik pre početka velikog spektakla na Dorćolu, najbolji teniser sveta, Novak Đoković odradio je prvi trening po dolasku Beograd. Kao prvi nosilac, Nole će biti slobodan u prvoj rundi turnira, a oglasili su se i ostali sprski asovi koji će biti deo takmičenja.

Filip Krajinović je naveo, uz šalu, da je srećan što nije u Novakovom delu žreba, dok je Miomir Kecmanović poželeo da tokom karijere uradi makar deo onoga što je Đoković ostvario do sada. Laslo Đere je srećan što ima jedinstvenu priliku da igra u svojoj zemlji, dok Dušan Lajović priziva srpsko finale u glavnom gradu.

Celokupan žreb za Serbia open možete pogledati ovde.

Takođe, tokom prošle nedelje je stigla informacija da će Beograd biti domaćin još jednog turnira iz serije 250, i to pre početka Rolan Garosa - od 22. do 29. maja.

Video: Đoković poslao poruku pred početak Serbia Opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milena

    19. april 2021 | 14:31

    Organizatori bi mogli da počiste oranicu od blata koju su napravili od pešačke i biciklističke staze na keju na Dorćolu gde se održava turnin, normalni ljudi ne mogu da prošetaju danima jer je blato do kolena, iza ovih tribina postoje oni koji bi da žive normalan život.

  • oz

    19. april 2021 | 16:18

    Dal je moguce da Troicki ‘prvo kolo’ Viktor ispao u prvom kolu

  • 038

    19. april 2021 | 19:42

    Viktora cu i ja da pobedim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA