Dominantan početak Milojevića na Serbia Openu! Srpski teniser počistio tenisera iz najboljih 100!

Federiko Korija nije imao apsolutno nikakve šanse

  • 0
Nikola Milojević Foto: MN Press

Kakav start srpskih tenisera na Serbia Openu u Beogradu! Nikola Milojević uspeo je da izbaci mnogo bolje rangiranog igrača u prvom kolu, Federika Koriju i da se nađe u osmini finala, gde bi vrlo lako mogao da se sastane sa sunarodnikom, Filipom Krajinovićem. Bilo kako bilo, u prestonici Srbije je danas bilo - 2:0 (6:4, 6:0)!

Sem procenta ubačenog prvog servisa, svi ostali statistički parametri bili su na strani srpskog tenisera. Milojević je bio dominantan na realizaciji, imao je znatno veću agresivnost u igri, kao i želju, pa je lako pobedio Argentinca.

U prvom setu smo brejk videli već u drugom gemu, kada je Milojević stekao inicijalnu prednost, koju je potom izgubio u sedmom gemu nakon velike borbe. Ipak, to ga nije pokolebalo, već je ključni korak ka vođstvu u setovima napravio u odlučujućem, devetom gemu kada je iskoristio brejk i set loptu.

U drugom setu gotovo da se ništa nije dovodilo u pitanje. Milojević je čak tri puta oduzeo servis protivniku, a sva tri puta je učinio kada je imao prvu brejk loptu u zadanom gemu, što dovoljno govori o njegovoj smirenosti u ključnim trenucima.

On sada u osmini finala čeka pobednika meča između Filipa Krajinovića i Stefana Travalje, koji se igra u večernjem terminu na Teniskom centru "Novak".

Video: Đoković poslao poruku pred početak Serbia Opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA