Đoković počistio Kvona: Beograd je njegovo carstvo, paljba iz svih oružja pred svojim narodom!

Novak i brže nego što smo očekivali, a očekivali smo da će biti ekspresno

  • 9
Novak Đoković Monte Karlo Foto: Profimedia/Valery HACHE/AFP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, po očekivanjima, rasturio je Sunvu Kvona u 2. kolu Serbia Opena sa 6:1 i 6:3 i najavio žestok juriš na trofej u rodnom Beogradu.

Nakon što je meč bio odložen zbog provale oblaka nad glavnim gradom Srbije, Novak je sačekao da se šljaka dovede u red, a onda izašao na nju i očitao lekciju predstavniku Južne Koreje.

Odmah pritisak na startu i brejk za 2:0, ali se Nole nije zaustavio na tome, več je u narednih 10 minuta bio već na velikih 5:0. Trzaj Kvona je bio blag, dovoljan za tek jedan gem, a četiri poena nakon toga, bio je jedan set u zaostatku.

Jedino vođstvo koje je imao protivnik u ovom meču je ono na startu drugog seta, ali to je vrlo brzo anulirano, a zatim i preuzeto od strane Đokovića koji je razornim forhendima oduzeo servis protivniku, te potvrdio prednost za 3:1.

Nakon toga nije bilo trzavica, sve je išlo prilično glatko ka očekivanoj pobedi protiv 85. igrača sveta, a naredni protivnici bi trebalo da se plaše i te kako ovakvog Novaka - spremnog i ornog za borbu.

Sada ćemo svedočiti srpskom derbiju, okršaju Đokovića i Miomira Kecmanovića koji je nešto pre najboljeg na svetu izašao na glavni teren Serbia Opena i izbacio Francuza Artura Rinderneha u tri seta.

Pogledajte kako su se skupljači loptica zabavljali u pauzi do početka meča:

Uživo 

II SET

5:3 - BREJK za Kvona! KJorejac je, nemajući kud, zaigrao daleko agresivnije i uspeo da veže dva gema i ostane u igri za osvajanje seta.

5:1 - Sve danas polazi od ruke našem asu, sve što zamisli, posebno je efikasan na mreži gde gospodari kada napada lopticu.

3:1 - Dominira Novak, bez mnogo utroška energije, njegova serija 3:0 posle početnog gema koji je osvojio Korejac. Ide Đoković ka trijumfu koji je više nego izvestan u ovom trenutku.

1:1 - Kvon je bolje započeo drugoi deo igre, uzeo je gem na svoj servis i najavio jači otpor posle labavog prvog dela meča. Novak je uzvratio ekspresno, osjanjem gema bez izgubljenog poena.

I SET - 6:1

6:1 - Novak je dopustio rivalu tek jedna gem u prvom setu koji je rešio u svoju korist za pola sata. Jasno je da ovaj meč ide u jednom smeru. Videćemo da li Korejac ima resurse da se upusti u neuzvesniju borbu sa srpskim teniserom.

5:0 - Nemilosrdan je Đoković! Razlika u kvalitetu je ogromna!

4:0 - Novi brejk! Đoković pravi novi brejk i sada je već na pragu prvog seta!

3:0 - Potvrđuje Đoković brejk i nastavlja sa sigurnim servisima!

2:0 - Dug gem na servis Kvona i Novak pravi brejk, treću brejk šansu je iskoristio i uvećao prednost.

1:0 - Đoković je poveo na startu. Uspešno je sačuvao svoj servis i dobio gem uz dva izgubljena poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ја

    21. april 2021 | 17:31

    Видим како RTS преноси.

  • Brundo

    21. april 2021 | 16:43

    Sta ce kome sport?Dajte Skupstinu na RTS 2.

  • marko

    21. april 2021 | 18:14

    Posle se cudite sto nam najbolji odlaze u inostranstvo!!! Nigde nema prenosa meca! Sramota!!! Treba da ode iz Srbije i da se ne vraca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA