≫ 

Đoković posle prolaska na Serbia Openu pričao o Nadalu, igri pred porodicom, porazu u Monte Karlu...

- Vidite, mi smo verovatno ubedili mnoge da možemo da igramo najbolji tenis svake nedelje tokom čitavih naših karijera - kazao je Novak

  • 0
Novak Đoković - Soonwoo Kwon

Foto: Nikola Tomić

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako je prebrodio prepreku u drugom kolu Serbia Opena, a onda i sa razlogom istakao da se prilično dobro oseća na šljaci u Beogradu.

- Mislim da sam igrao dobro od početka, osim tog servis gema koji sam izgubio u drugom setu igrao sam bez greške. Osećao sam se odlično, igrajući na terenu na kom često treniram, koji koristim za bazu kad god sam u Beogradu. Čudan je osećaj da nije pun stadion, ali lepo je videti moju porodicu i meni najbliže ljude. Njima je bilo dozvoljeno da dođu, bilo je par stotina ljudi kojima je dozvoljeno. Atmosfera je bila intimna, ali i inspirišuća za mene - počeo je Đoković.

On je naglasio koliko se lepo oseća kada igra u rodnom gradu.

- Poseban je osećaj da mogu da spavam kod kuće, da vidim meni poznata lica, svih onih koji su me pratili i gledali kako odrastam. Mnoge od njih koji su bili tamo me znaju više od 20 godina i oni su mi bili ekstra motivacija.

Prokomentarisao je Novak i neke slabije igre Rafaela Nadal i sebe na početku sezone na šljaci.

- Vidite, mi smo verovatno ubedili mnoge da možemo da igramo najbolji tenis svake nedelje tokom čitavih naših karijera. Ali to nije moguće i stvari su jednostavne. Nekada igramo slabije i to je to. Nova generacija igrača dolazi, mi moramo da se adaptiramo i kako da igramo bolje protiv igrača koji nas izazivaju. Nisam previše zabrinut, pogotovo kad je u pitanju Rafa na šljaci. Neće jedan ili dva meča sve promeniti kako gledamo na njega. Nije poželjno, ali ako sam mogao da biram kad bi se poraz desio, onda bolje da izgubim na početku sezone na šljaci - kaže Đoković i dodatno objasnio:

"Možda me je to malo protreslo i pokazalo mi šta treba da unapredim. Već sam zaboravio na meč sa Evansom, činjenica je da sam tad odigrao dosta slabije, ali raduje me kako sam danas igrao. Protiv Miomira nikad nisam igrao u zvaničnom meču. Igra dobro, ovo je njegova omiljena podloga - zaključio je Novak.

Video: Razorni forhend najboljeg na svetu: Đokovićeva lekcija broj 1 mladom Južnokorejcu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA