≫ 

Očitao lekciju zemljaku: Krajinović u četvrtfinalu Serbia Opena, sledi duel sa teniserom iz Top 10!

Filip je koristio svaku svoju šansu, dok se to ne može reći za Milojevića

  • 0
Filip Krajinović Foto: MN Press

Filip Krajinović uspeo je da se plasira u četvrtfinale Serbia Opena, i to prilično ekspresnom pobedom protiv zemljaka Nikole Milojevića 6:1, 6:1, pa sada sledi duel sa drugim nosiocem na turniru, Mateom Beretinijem.

Za 100 mesta na ATP listi je Filip bolje plasiran od Nikole, pa je na papiru bio i veliki favorit. Znamo da u tenisu ne mora da znači mnogo, ali ovoga puta je to bilo jasno vidljivo.

U prvom setu je Krajinović koristio svaku priliku, a sa druge strane nije dao niti jednu šansu Milojeviću da napravi brejk. Tri puta je Nikola izgubio svoj servis i tako dozvolio protivniku da priđe na korak od pobede.

Ohladio je glavu Nikola, zaigrao dosta bolje i imao dve brejk lopte u prvom gemu drugog seta, ali ih nije iskoristio. Za to je stigla kazna i o čas posla, rezultat je bio 3:0. Nakon toga, nije bilo povratka za Milojevića koji je morao da čestita nešto starijem kolegi.

Krajinović će se za polufinale turnira u Beogradu boriti sa opasnim Italijanom i desetim teniserom sveta, Beretinijem koji je izbacio svog zemljaka Marka Ćekinata sa 6:4, 6:3.

Njih dvojica su se već jednom sastajali u dosadašnjem delu karijere i u tom meču 2019. godine u Budimpešti, italijanski teniser je slavio nakon prokreta 4:6, 6:3, 6:1.

Video: Đokovićevi prvi utisci posle prvog meča na Serbia openu: Nahvalio brata Đorđa za organizaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA