≫ 

Vimbldon uvodi istorijsku promenu: Ukida se tradicija koja postoji od osnivanja

Organizatori su saopštili da se nadaju da će 25 odsto kapaciteta biti dozvoljeno ove godine, dok se sledeće očekuje istorijska promena

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Vimbldon se prošle godine nije održao, što se desilo prvi put još od Drugog svetskog rata. Korona virus poremetio je prošle godine čitav sport, a posebno je na udaru bio tenis, gde je otkazano pola sezone.

Ove sezone se situacija ipak promenila, a turniri se održavaju u kontrolisanim uslovima, uz karantine za tenisere, i bez publike, ili sa smanjenim kapacitetom.

Vimbldon je saopštio da će se turnir održati i da svi u "Ol Ingland klabu" rade na tome da bude dozvoljeno 25 odsto kapaciteta.

Takođe, uvodi se i novo, može se reći i istorijsko pravilo, jer će od 2022. godine da se igra i nedeljom usred turnira.

Uvek je nedelja usred turnira bila za odmor, jer je bilo potrebno i da trava odmori posle šest dana konstantnih mečeva. To je tradicija od osnivanja Vimbldona, a do sada se nedelji usred turnira igralo četri puta, 1991, 1997, 2004. i 2016. godine, ali zbog toga što je kiša poremetila planove.

Prema saopštenju Vimbldona, nove tehnologije omogućile su igranje i nedeljom, jer travi neće biti neophodno da se odmara jedan dan, već će zbog novih tenika održavanja biti moguće da se konstantno igra, pa ćemo od 2022. godine gledati stvaranje nove tradicije u Londonu na najčuvenijem teniskom turniru.

Inače, titulu na Vimbldonu brani Novak Đoković, koji je u epskom finalu 2019. godine savladao Rodžera Federera.

Video: Dr Semir Osmanagić: Novak u maju dolazi ponovo u posetu bosanskim piramidama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA