Da li je zaista najbolji sportista na svetu? Nadal potučen kod kuće, Zverev ga lako dobio u dva seta

Senzacija u četvrtfinalu ATP turnira u Madridu

  • 16
Rafael Nadal Foto: Tanjug / AP

Samo nekoliko desetina sati nakon što je Rafael Nadal možda pomalo neopravdano proglašen za najboljeg sportistu sveta u prošloj godini u izboru Laureusa, španski teniser doživeo je veliki šok na ATP Masters turniru kod kuće, u Madridu. Pravo niotkuda pojavio se Aleksander Zverev, odigao je jedan od svojih boljih mečeva u karijeri i prošao u polufinale na megdan Dominiku Timu – 0:2 (4:6, 4:6)!

Statisitka će vam reći da je ovo bio jedan prilično ujednačen duel, što zaista i jeste bio slučaj. Jedina razlika ogledala se u tome što je nemački teniser uspeo da iskoristi sve prilike koje su mu se pružile na servis španskog asa, što je na kraju presudilo da tas završi na njegovoj strani, i to prilično ubedljivo.

Nije se činilo na početku meča da ćemo gledati senzaciju. Baš naprotiv, Španac je daleko bolje otvorio meč i već u šestom gemu uspeo je da dograbi servis Aleksandra Zvereva i to bez izgubljenog poena. Međutim, taj šokantan gubitak gema nije mnogo pogodio nemačkog igrača, koji je uzvratio već u narednom gemu, a onda je na novi Nadalov servis ponovo izašao kao bolji nakon velike borbe. U desetom gemu na svoj servis samo je potvrdio osvajanje prvog dela igre.

U drugom setu je situacija bila utoliko drugačija. Nadala kao da je pogodio taj iznenadni gubitak prvog seta, kada je sve išlo na njegovu vodenicu. Španac nije imao nijednu brejk loptu na servis nemačkog igrača, što je zaista začuđujuće ako uzmemo u obzir da je Rafi šljaka omiljena podloga. Doduše, teren u Madridu uistinu jeste bio malo brži u odnosu na ostale turnire, ali ni tu se nije mogao naći izgovor za poraz.

Ukupno četiri brejk lopte je u drugom setu imao Zverev, uspeo je da iskoristi onu koja mu se ponudila u petom gemu, a do kraja je bio potpuno miran i staložen. Dva gema rešio je sa samo jednim osvojenim poenom Nadala na njegov servis, a jedan je dobio uz dva dobijena poena Španca. Reklo bi se, rutinski. Sa druge strane, španskom igraču ostaje da se zapita u čemu je problem – Rolan Garos se bliži, forma nije sjajna, a treba potvrditi titulu najboljeg, ne na šljaci, nego na svetu. Jer tako je neko rekao.

Video: Plavuša usred meča pokazivala srednji prst Nadalu, obezbeđenje je izbacilo napolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    7. maj 2021 | 20:33

    Pa ono proglašenje je cirkus... Nadal je dobio jer je svet sramota da jedan srbin dobije 5 puta.... Nadal je na konstantnom dopingu.....los teniser... Trkač.... Najbolji ikada je Novak svi ostali su dno.... Novac ako čitaš ovo znaj da ima ljudi koji te obožavaju... Ti si vrh

  • нс

    7. maj 2021 | 19:58

    Новак број 1.

  • Sladjan

    7. maj 2021 | 19:53

    Kakav I'ma vise motiv da igra tenis,sta vise da osvoji,......svi su svesni da ce za godinu dana Novak prestici njih I biti najbolji ikada,u obe konkurencije I mislim I zenskom tenisu.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA