≫ 

Đoković uvećao rekord, a Medvedev poslao Nadala na 3. mesto i zagorčao život i Novaku i Rafi pred RG

Posle turnira u Madridu viđene su dve promene u Top 10

  • 2
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je započeo svoju 320. nedelju kao prvi na ATP listi i tako je nastavio da uvećava svoj rekord kao teniser koji je proveo najviše vremena na vrhu. Sada beži Rodžeru Federeru za 10 nedelja, a ukoliko nastavi da drži prvo mesto, sve je realnije i da sruši rekord Štefi Graf sa 377 nedelja na prvom mestu.

Turnir u Madridu doneo je nove izmene na ATP listi. Rafael Nadal je posle neuspeha u svojoj zemlji ponovo pao na treće mesto, jer nije uspeo da odbrani bodove osvojene prošle godine. Izgubio ih je i Novak Đoković, koji je branio titulu, ali nije učestvovao, ali to nije imalo uticaja na njegovu poziciju, jer je imao dovoljnu zalihu bodova.

Danil Medvedev je iskoristio neuspeh Nadala i ponovo ga je pretekao na drugom mestu na listi. Medvedev je imao šansu da u slučaju eventualnog trijumfa u Madridu, već u Rimu ugrozi Đokovića na prvom mestu, ali je poražen već u trećem kolu Madrida, pa nije ni Nadalu previše odmakao.

Zbog toga ćemo na turniru u Rimu imati pravu dramu kada je u pitanju bitka za sam vrh. Naime, Novak i ovde brani bodove i neophodan mu je dobar rezultat da ne bi izgubio bodove i dozvolio pratiocima da ga ugroze, naročito što Medvedev ne brani bodove u Rimu, ali ni na Rolan Garosu, pa će do Vimbldona imati dobru šansu da ugrozi Novaka.

Medvedev je svakako već osigurao mesto 2. nosioca na Rolan Garosu, pa će tako potencijalni rivali Novaka u polufinalu biti Dominik Tim ili Rafael Nadal, što dodatno otežava posao.

Viđena je još jedna promena u Top 10, pošto je Mateo Beretini pretekao Dijega Švarcmana i sada je deveti teniser sveta.

Video: Dr Semir Osmanagić: Novak u maju dolazi ponovo u posetu bosanskim piramidama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    10. maj 2021 | 10:02

    Супер.Ноле једва чека тај РГ да олиндра оног допингованог надувенка.

  • 534

    10. maj 2021 | 11:46

    Rafa neće stići do polufinala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA