≫ 

Đoković pričao o smeni generacija i penjanju na Rtanj, najavio je i da igra u Beogradu

Novak u razgovoru sa inostranim medijima otkrio da više ne obraća pažnju na ATP listu

  • 0
Novak Đoković - Aslan Karatsev

Foto: Nikola Tomić

Najbolji svetski teniser Novak Đoković održao je konferenciju za medije pred svoj prvi meč na Mastersu u Rimu!

Đoković će na teren izaći u utorak od 13.00 časova, a prvi rival će mi biti Tejlor Fric. Međutim, medije je više interesovalo to što je trenirao sa nekadašnjim prvim reketom sveta Endijem Marijem.

- Bilo mi je veoma drago što sam ga video jer je prošlo mnogo vremena otkad smo se poslednji put sreli. Mislim da je u dobroj formi, naročito imajući u vidu kroz šta je prošao sa povredama. Takođe, bili smo na šljaci, koja nije najbolja podloga za njegove kukove, ali bio je dobar. Lepo smo popričali i šalili se – bilo je sjajno! Kao u dobra stara vremena - poručio je Novak.

Na pitanje zašto je propustio Monte Karlo i Madrid, Đoković je rekao:

- Raspored je svakako drugačiji. Ne bih rekao da se osećam čudno, radovao sam se tom trenutku u svojoj karijeri u kojoj imam više vremena za porodicu i stvari koje me interesuju. Ipak, i dalje igram određeni broj turnira kako bih se optimalno pripremio za grend slem turnire. Mislim da su četiri turnira pred Rolan Garos, koliko ću odigrati, sasvim dovoljno da budem spreman za Pariz, a tu želim da budem na svom vrhuncu - dodao je Đoković koji je pričao i o odmoru u Srbiji i vremenu provedenom u prirodi, a najavio je i igranje na turniru u Beogradu pred Rolan Garos:

 

- Mnogo volim da provodim vreme u prirodi koliko god mogu: planine, jezera, šume, reke… Stalno se trudim da budem napolju. Peli smo se na planinu Rtanj u Srbiji drugi put za godinu dana. To je jedna moćna i mistična planina. Ima neverovatnu energiju, a pogled je sjajan. Sa svojom suprugom sam tu proveo kvalitetno vreme i mislim da se dobro povežemo kada smo u prirodi. Deca su nam i dalje mala za planinu, ali biće vremena. Mnogo sam uživao u tom izletu. Volim da se uključim u aktivnosti koje sam morao da propuštam u poslednjih 15 godina zbog obaveza. Sada odjednom imam više vremena, pa se trudim da to maksimalno iskoristim.

Novak Đoković

Foto: MN Press

Pričao je Đoković i o nadolazećem talasu mlađih tenisera.

- Rezultati to govore, tu nema dileme. Igrači poput Cicipasa, Medvedeva, Zvereva i ostalih igraju sve bolje, osvajaju turnire i poene. Smena generacija je neizbežna u vrhu muškog tenisa i ona dolazi. Da li će se dogoditi sledećeg meseca ili sledeće godine: ne znam. Lično, više ne obraćam toliko pažnju na ATP listu kao što sam ranije. Uspeo sam da oborim rekord i to mi je bio fokus. Sada sam koncentrisan na grend slem turnire i pokušavam da na njima budem na svom vrhuncu.

Video: Poen vredan finala Gren-slem turnira: Ovo može samo Đoković!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA