≫ 

Epski meč u Rimu: Nadalov spas u poslednji čas, u tajbrejku trećeg seta se domogao četvrtfinala!

Meč je trajao gotovo tri i po sata, a Kanađanin je dosta ranije imao šansu da u potpunosti slomi Rafaela Nadala, ali to nije uspeo

  • 1
Rafael Nadal

Foto: Tanjug / AP

Uspeo je Nadal da preživi osminu finala Rima! Španski teniser morao je da brani meč loptu rivala, da ostane na terenu skoro tri i po časa, ali je sve bilo vredno prolaska među najboljih osam u prestonici Italije. Kanađanin je mogao znatno ranije da prelomi susret u svoju korist, ali kada već to nije učinio, surovo je kažnjen u poslednjem mogućem gemu susreta - 2:1 (3:6, 6:4, 7:6 /tb. 7:3/)!

Denis Šapovalov potvrdio se kao prilično tvrd orah. Iako nije imao preterano dobre procente prvog servisa, uspevao je da drži visok procenat realizacije, što je otežavalo Nadalu da dođe do eventualnog brejka. Sa druge strane, kanadski teniser je koristio gotovo svaku priliku koja mu se pružala na servis Španca, pa smo na kraju dobili jedan veoma interesantan i dugačak meč, koji je potrajao gotovo tri i po časa, što je potpuno nestvarno za meč koji se igra na dva dobijena seta.

Prvi set protekao je u velikoj dominaciji kanadskog tenisera, koji je već na samom startu napravio dva brejka i poveo sa potpuno nestvarnih 4:0 protiv Rafaela Nadala. Uspeo je doduše trenutno treći igrač sveta delimično da se trgne nakon tog šoka, da povrati jedan brejk, ali je sve to ponovo prosuo već tri gema kasnije, kada je nakon ogromne borbe i sedam đuseva, Šapovalov na kraju uspeo još jednom da oduzme servis svom rivalu i okonča ovaj deo igre u svoju korist.

Početak drugog seta bio je gotovo identičan kao prvi, ali je epilog bio utoliko drugačiji. Ponovo je poveo Šapovalov sa velikih 3:0, ali je Nadal ovoga puta uspeo da uzvrati i to na prilično impresivan način. Vezao je pet gemova, a potom je iskoristio drugu set loptu koja mu se ukazala. Jednu nije iskoristio i to na servis Šapovalova, kada je mogao da dođe do još jednog brejka, ali je već u narednog gemu uspeo da potvrdi osvajanje drugog dela igre.

I u trećem setu je Šapovalov bio taj koji je prvi oduzeo servis Rafaela Nadala, ali to je bilo zaista kratkog daha, pošto je već u sledećem, petom gemu, španski teniser uspeo da dođe do 0:40, te da iskoristi drugu brejk loptu i vrati nas u potpuno poravnanje. Svaki gem do kraja ovog dela igre bio je prilično tesan. Najviše drame viđeno je u jedanaestom gemu, kada je treći teniser sveta imao čak tri brejk lopte na servis Kanađanina, ali je ovaj uspeo da se sačuva i da osvoji taj gem. I naredni na servis Španca bio je nestvarno uzbudljiv, Šapovalov je prvi stigao do meč lopte, ali je iskusni "lav sa šljake" uspeo da se izbori i sa tim pritiskom, te da nas uvede u tajbrejk.

U tajbrejku je Šapovalov, ipak, doživeo potpuni slom. Nadal je uspeo da mu oduzme dva uzastopna servisa, čime je stekao veliki kapital, koji je vešto sačuvao do samog kraja. Videlo se da je u ovom gemu nedostajalo određenog iskustva u igri Kanađanina, te da je španski teniser već masu puta bio u ovakvim, naizgled bezizlaznim situacijama. Na kraju, upravo on će biti taj koji će čekati Aleksandra Zvereva ili Keija Nišikorija u narednoj fazi takmičenja.

Video: Nakon tri sata kiše Nole ušao u osminu finala Rima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    13. maj 2021 | 17:52

    Проблем овох младих играча је страхопоштовање и страх од победе! Надал овде није добио , већ се мали Шаповалов , самопобедио!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA