≫ 

Čudan raspored u Rimu: Đoković ide na teren tek kasnije, organizatori rešili da "pomognu" Nadalu

Španac će preko puta mreže imati "mrtvog umornog" Sašu Zvereva

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Veoma spornu odluku doneli su organizatori ATP turnira u Rimu pred sutrašnji dan, čime su faktički favorizovali, možda svesno, a možda i nesvesno - Rafaela Nadala. Naime, on je tek oko 20.00 časova saznao sa kim će igrati sutra u četvrtfinalu, nakon što je ranije porazio Denisa Šapovalova posle borbe u tri seta koja je trajala tri sata i 30 minuta, a interesantno je da će španski teniser sutra biti drugi po rasporedu.

Stvar je u tome što je i Aleksandar Zverev odigrao veoma težak meč protiv Keija Nišikorija, koji je takođe potrajao i otišao je u treći set. On je u tom susretu slavio posle preokreta, 2:1 (4:6, 6:3, 6:4), a na teren će ponovo morati za nekih 14 sati, što je premalo vremena za bilo kakvu regeneraciju.

Logično je bilo da okršaj između Nadala i Zvereva počne u kasnijem terminu, po mogućstvu i najkasnijem mogućem, ali ne - na centralnom terenu će se tek predveče sastati Novak Đoković i Stefanos Cicipas, koji će imati dovoljno vremena da se odmore za taj duel, ali će ih to "koštati" za samu završnicu u koju će ući kao umorniji rivali.

Može se reći da je deo žreba u kojem se nalazi Rafael Nadal mnogo lakši, pošto je Danil Medvedev već ispao sa turnira, a sada će pred sobom imati preumornog Sašu Zvereva. Kao da se sve crta da se španski teniser domogne finala, a nadamo se da će ga tamo dočekati Novak Đoković i na kraju odneti pobedu.

Ako ne bude bilo kakvih odlaganja, meč između Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa neće početi pre 14.00 časova. Prvo će na centralni teren istrčati Petra Martić i Džesika Pegula, potom pomenuti dvojac Nadal - Zverev, a onda ide okršaj srpskog i grčkog tenisera.

Video: Nakon tri sata kiše Nole ušao u osminu finala Rima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    13. maj 2021 | 20:44

    Nije sve tako crno!!!

  • Мики

    14. maj 2021 | 08:41

    Надал је такође одиграо дуг меч са Шаповаловим ако реално гледамо године и тренутну форму не видим да је нешто у предности шпански бик у односу на Зверка

  • Др

    14. maj 2021 | 06:06

    Да, да, учинили су то " несвесно"! Па, људи, као и турнир у Мадриду, упорно намештају бикчини!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA