Organizatori i kiša u Rimu napravili haos Novaku: Ako prođe Cicipasa, već večeras će morati na teren

Đoković verovatno neće imati ni četiri sata za odmor

  • 10
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Velike muke ima Novak Đoković sa rasporedom na turniru u Rimu. Malo su tome doprineli organizatori, a umnogome je to doprinela kiša koja ove nedelje pada svakog popodneva u prestonici Italije, što nije neočekivano, s obzirom na to da je kraj maja uglavnom rezervisan za pljuskove nad Mediteranom.

Organizatori su zaista napravili haos na meču sa Stefanosom Cicipasom, koji će biti nastavljen u 11.00 časova i gde će srpski teniser tražiti veliki preokret. U petak je ovaj susret prekidan dva puta - iako je isprva bio najavljivan pljusak, Novakov meč je počeo, pa je zaustavljen, da bi po prestanku kiše na teren prvo istrčale dame, pa tek onda srpski as koji je sa Grkom igrao svega 30 minuta, nakon čega je duel opet prekinut.

Sve to znači da će Novak, ako prođe Cicipasa, ponovo morati na teren već večeras od 18.30 časova! Naravno, ako kiša ne pokvari i te planove, pošto je i za danas najavljena za prestonicu Italije. U polufinalu će ga sačekati ili Lorenco Sonego ili Andrej Rubljov, koji nisu ni počeli svoj četvrtfinalni meč i igraće ga takođe od 11.00 časova. Dakle, ne zna se ko će biti umorniji ove večeri.

A sve to naravno na ruke ide Rafaelu Nadalu, koji će odigrati samo polufinalni meč sa Rajlijem Opelkom. Američki teniser nikada nije dogurao ovako daleko na nekom Masters 1000 turniru i veliki je autsajder protiv španskog asa. Pogotovo zato što šljaka nije njegova omiljena podloga.

Faktički, Nadal će u polufinalu imati lakšeg rivala, više vremena za oporavak i imaće rivala koji će biti u potpunosti umoran od svega. Moglo je da bude drugačije, da je organizacija bila bar malo bolja.

Video: Nakon tri sata kiše Nole ušao u osminu finala Rima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    15. maj 2021 | 10:48

    Ja sam pratio kakvo će vreme biti u Rimu i kad počinje kiša šta su sigurno znali i organizatori...vidi se da su Nadala stavili ranije da izbegne kišu. Đoković već godinama ima loš tretman organizatora kod rasporeda, vremena igranja, a Federer i Nadal povlašćeni...

  • QQQ

    15. maj 2021 | 10:46

    Nameštaju sve za Nadala ali pregaziće ga ili NOLE ako bog da ili Cicipas.

  • jerko

    15. maj 2021 | 10:40

    Samo zato što se Novak oseća Srbinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA