≫ 

Najbolja teniserka Srbije za Telegraf: Od Novaka sam dobijala savete, a Šarapova mi je bila idol

Trenutno 86. igračica sveta ima plan i drži se njega kako bi dalje napredovala

  • 2
Nina Stojanović Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Nina Stojanović trenutno je najbolji srpski ambasador u svetu ženskog tenisa, nalazi se među 100 najboljih na WTA turu, ali njen uspeh nepošteno prolazi stalno ispod radara.

Za nju, cilj više nije da bude najbolja u Srbiji, već da se "gura" za bolji plasman u svetskim okvirima, što je potvrdila i za Telegraf.

- Uvek je lep osećaj kada si dobar u tome čime se baviš, ali mislim da biti najbolji u Srbiji ima veći značaj kada si u juniorskom uzrastu, ciljevi su mi sada znatno viši. Već sam tu gde je sam nekoliko godina, to za mene nije ništa novo - rekla je Stojanović.

Nina ima potporu za veće uspehe u vidu familije, a korisne savete je dobila i od najboljeg na svetu, Novaka Đokovića.

- Smatram da sam već dugo u tenisu i pravi ljubitelji tenisa me već poznaju. Nisam dobijala savete od naših iskusnih igračica za razliku od muškaraca i Novaka. Kod teniserki je situacija sasvim drugačija. Proboj u 100 sam napravila uz pomoć porodice i mog trenera, ali nisam imala nikoga za mentora. Mogu Mariju Šarapovu navesti kao idola.

Srpska teniserka se takmiči na turniru u Beogradu gde u prvom kolu igra protiv Rebeke Peterson (utorak, posle 13.30 časova), a glavni cilj joj je dalji napredak na WTA listi.

- Očekujem još bolji rang. Ne poredim sebe ni sa jednom igračicom, smatram da svako ima svoj put. Poruka za mlade tenisere je da veruju u sebe i da budu vredni i snovi će vam se ostvariti - zaključila je Nina.

Video: Slavni argentinski teniser plovi Savom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA