≫ 

Federerov fijasko posle tromesečne pauze, poraz već u prvom meču u Ženevi

Pablo Anduhar savladao Rodžera

  • 16
Roger Federer, Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Švajcarac Rodžer Federer (39) završio je učešće na turniru u Ženevi, a da ga je jedva i počeo - već u prvom meču!

Švajcarca je u drugoj rundi turnira savladao Španac Pablo Anduhar (35) 2:1, po setovima 6:4, 4:6: i 6:4, i tako upisao jednu od svojih najznačajnijh pobeda u karijeri, jer ne pobeđuje se najtrofejniji Grend slem igrač baš svaki dan.

Važno je reći da je ovo Federeru bio prvi meč još od februara i turnira u Dohi, pripremao se Rodžer za sezonu na šljaci, ali ako se po jutru dan poznaje čeka ga vrlo težak posao tamo gde cilja najviše domete - Rolan Garosu.

Ako Anduhar ume negde da dominira, onda je to šljaka gde je i osvojio sve svoje trofeje u karijeri, ukupno četiri, i ako može bolje rangiranim teniserima da pomrsi račune negde, onda je to definitivno zemljana podloga.

Anduhar je u prvom sstu, uz jedan brejk, završio posao, ali je u nastavku preko puta mreže imao boljeg, bržeg i preciznijeg rivala, spremnog da uzvrati udarac. Federer je odigrao daleko bolje i za 70 minuta prave borbe uzeo set i uveo meč u egal.

Delovalo je da je Rodžer uspostavio momentum u trećem setu, vodio je 3:1 i 4:2, ali je na kraju, pomalo neočekivano, prosuo lepu prednost i izgubio meč. Anduhar je brejkom za 4:4 najavio dramu, činilo se da meč ide u taj-brejk, međutim Španac je još jednim sjajnim gemom, još jednim na servis rivala, prelomio meč i odneo veliku pobedu u svom prvom meču protiv Federera u karijeri.

Imaće o čemu da priča deci i unucima, pobedio je velikog Federera...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    18. maj 2021 | 18:49

    Puni 40. godina u avgustu.Sramoti se pred kraj karijere.On je profesionalac od 1998.To je dosta vremena.Mislio se da je on najveci ali kako stvari stoje i Nadal i Djokovic ce da ga prestignu.Djokovic ga je vec prestigao po broju nedelja na vrhu ATP liste.

  • QQQ

    18. maj 2021 | 18:34

    Pa kako je smeo da pobedi, pod hitno da se meč ponovi i da mister posebni pobedi.

  • Crnogorac

    18. maj 2021 | 18:58

    Povuci se dostojanstveno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA