Srećan rođendan, Nole! Najbolji među najboljima danas je napunio 34 godine, poželimo mu sve najbolje

Za razliku od nekih prethodnih godina, Novak će svoj rođendan proslaviti u Srbiji, pošto naredne nedelje igra na turniru u Beogradu

  • 14
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Neki ljudi su jednostavno besmrtni, bez obzira na sve. Nije to bez razloga, potrebno je mnogo truda i odricanja kako bi se došlo na to mesto, sa kojeg je posle nemoguće sići. Još ako zbog toga uvek pronalaze način da vas obraduju, bar i ponajmanje svakog dana - oni su svoju misiju u životu ostvarili. Već svhatate da vam govorimo o našem najvećem biseru, nekome sa kim smo ostajali ispred televizijskih ekrana tokom čitavih dana i noći. O Novaku Đokoviću.

A na današnji dan, tačnije tog 22. maja 1987. godine u Beogradu, rođena je najveća zvezda ne samo srpskog, već i svetskog tenisa. Verovatno niko tada iz okoline, iz komšiluka nije pomišljao da se među njima krije budući broj jedan. No, već nakon nekoliko godina moglo se polako, ali sigurno naslutiti da šampion stanuje u glavnom gradu Srbije.

On je uspeo. I ne samo to, ostvario je mnogo, mnogo više. Jedan po jedan, padali su svi rekordi koje su pisale nekada velike legende tenisa. Epski okršaji sa Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom, pa i Endijem Marejem iz vremena kada je ovaj bio u svojoj najboljoj formi biće nešto što će se pamtiti i premotavati decenijama.

Koliko puta nam je srce samo zaigralo zbog nekog njegovog osvojenog poena ili titule? Teško da možemo i da prebrojimo.

Sigurno nam je bilo najdraže kada je podizao redom svojih devet trofeja na Australijan openu, počevši od onog 2008. godine kada je u finalu savladao Žoa-Vilfrida Congu, potom pet na Vimbldonu, tri na US Openu i jednog na Rolan Garosu. Nadamo se da će kroz koju nedelju pridodati još jedan u kolekciju sa Otvorenog prvenstva Francuske.

Našoj zemlji doneo je i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, pet puta je slavio na završnom ATP turniru. Zajedno sa Rafaelom Nadalom drži rekord po broju osvojenih titula na turnirima Masters 1000 serije - ima ih ukupno 36 u svojoj kolekciji, a barem jedan pehar osvojio je na svakom od njih.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP/Andy Wong

I tako dalje, i tako bliže. Mogli bismo do sutra, pa čak i duže da vam pišemo koliko je Novak Đoković zadužio naš sport i našu zemlju uopšte. Ne smemo da izostavimo sam humanitarni rad kroz njegovu fondaciju, koja je pomogla na hiljade mališana u Srbiji i šire. Takvo je jednostavno srce pravog šampiona.

Sve što bismo još rekli je izlišno. Nama ostaje da mu poželimo da ostane zdrav i prav, a sve ostalo će doći - u to nimalo ne sumnjamo.

Srećan ti rođendan, Nole!

Video: Ovo svet video nije: Osvanuo mozaik u čast Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA