Đoković pun impresija posle trijumfa: Pričao o reflektorima, publici, Beogradu i tapkanju loptice

Najbolji teniser sveta zadovoljan napustio teren "Filip Šatrije"

  • 1
Novak Djokovic Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je do trijumfa, ali i do velikog jubileja na meču prvog kola Rolan Garosa protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Srbin je ovog utorka pored pobede došao do impozantnog rekorda pošto je po 1.150. put izašao na ATP duel, čime se učvrstio na sedmom mestu po broju odigranih mečeva.

Ispred njega su samo Rafael Nadal (1.230), Ilije Nastase (1.239), Giljermo Vilas (1.251), Ivan Lendl (1.312), Rodžer Federer (1.517) i Džimi Konors (1.561).

Novak je zadovoljan kako je izgledao na meču sa Sandgrenom.

- Za mene je čast što sam prvi muškarac koji je odgirao večernji meč na Rolan Garosu. Baš je drugačije igrati pod reflektorima. Bilo bi bolje da je bilo publike, ali nadam se da će biti navijača u mom sledećem meču - istakao je Đoković.

Đoković podvlači da je najvažnije da se dobro osećao na terenu.

- Posle mog odličnog prvog seta on je zaigrao bolje i podgiao nivo. Na početku drugog sam napravio brejk, uspeo da ispogađam prve servise i izvukao se iz nevolje. Generalno sam zadovoljan kako sam se osećao na terenu.

Na konstataciju da je kasnije od ostalih došao u Pariz, Đoković odgovara:

- Odlučio sam da promenim malo raspored ove godine. Kako smo se vratili tenisu prošlog avgusta stalno smo bili u mehuru nismo mogli da se krećemo. I prošle nedelje smo prvi put bili slobodni. Hteo sam da spavam kod kuće, da se krećem, provedem kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima. Poslednja dva duela odigrao sam pred publikom što je bilo fantastično. Dobio sam divnu energiju publike u Beogradu, ohrabrio se i nadam se da ću to iskoristiti na Rolan Garosu.

Novak Djokovic

Mats Vilander ga je na kraju upitao malo i o servisu.

- To je bolest Mats, šta da ti kažem. Ne odlučujem koliko puta ću da tapnem lopticu. Kada je težak trenutak to uradim više puta. Čekam pravi trenutak kada ću da bacim lopticu. Ne postoji neki određeni broj puta koliko udarim lopticu. Kada sam bio mlađi vodio sam tačno računa koliko ću puta da udarim - zaključio je Đoković.

Video: Tooooo, bolji je od tate: Novakov sin igrao tenis na Dorćolu, Đoković ga bodrio sa klupe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    2. jun 2021 | 00:23

    Trijumfa... Zar već osvojio RG... A ja mislio da je pobedio u prvoj borbi ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA