Rolan Garos dobija novu šampionku: Prelepa Grkinja uništila Švjontek, najveći idol joj je Serena

Marija Sakari će se za plasman u finale drugog Gren slema boriti protiv Barbore Krejčikove

  • 0
Marija Sakari Foto: Tanjug / AP

Sjajne partije na ovogodišnjem Rolan Garosu, grčka teniserka Marija Sakari krunisala je plasmanom među četiri najbolje. U meču sa prošlogodišnjom šampionkom ovog turnira, Igom Švjontek iz Poljske bila je veoma dominantna, koristila je sve moguće greške i imala je visoke procente realizacije na prvi i drugi servis. Za plasman u finale boriće se protiv Barbore Krejčikove iz Češke - 2:0 (6:4, 6:4).

Teniserka iz najjužnije zemlje Balkanskog poluostrva mnogo polaže u lepotu i ima potpisane sponzorske ugovore sa brojnim kompanijama u oblasti kozmetike. U ranoj fazi karijere uzor je videla u Sereni Vilijams, koja je tada bila u svom zenitu, a takođe veliki je obožavatelj dela Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Tvrdi da joj je najveće oružje servis, što se ispostavilo kao tačno u današnjem meču protiv Poljakinje i prošlogodišnje šampionke Rolan Garosa. Prvi servis je ubacila u 56% navrata, dok je imala fascinantnih 29/35 (83% realizacije) kada bi ga pogodila. Samo jednom je dopustila brejk protivnici iz šest brejk lopti.

Iako je loše otvorila meč i dopustila rivalki da joj oduzme servis već u drugom gemu, Sakari se vratila na pravi način u meč. U devetom gemu još jednom je nanela brejk Igi Švjontek, a u narednom gemu je realizovala drugu set loptu koja joj se ukazala.

Drugi set je bio daleko mirniji od prvog. Sakari je u prvom gemu oduzela servis protivnici i uspela je da ga sačuva do samog kraja. Iskoristila je treću meč loptu na svoj servis i tako ostvarila najveći uspeh u dosadašnjem toku karijere. Prethodno je najdalje na Gren slem turnirima stizala do četvrtog kola.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SAKKATTACK (@mariasakkari)

U drugom polufinalu takođe nije bilo previše drame. Barbora Krejčikova eliminsala je novu nadu američkog tenisa, Kori Gof u dva seta. Amerikanka je imala šansu da kroz tajbrejk u prvom setu dođe do prelomne tačke, ali kada to nije učinila, iskusnija rivalka je preuzela inicijativu i lako slavila - 2:0 (7:6, 6:3).

Video: Mats Vilander: Ako neko može da pobedi Nadala na Rolan Garosu onda je to Đoković!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA