Nadal se mučio, pa furiozno prošao u polufinale: Vezao osam gemova protiv Švarcmana, čeka Novaka

Još pobeda srpskog tenisera i gledaćemo klasik

  • 0
Rafael Nadal Foto: Tanjug / AP

Delovalo nam je u jednom trenutku da je Rafael Nadal konačno pronašao pravog takmaca na ovogodišnjem Rolan Garosu. Ali to nije mnogo potrajalo - samo jedan i po set. Prava "furija" proradila je iz ruku Španca u završnici trećeg i u čitavom četvrtom setu, na šta Dijego Švarcman nije mogao da odgovori. Rafa čeka Novaka ili Beretinija u polufinalu, a mi se nadamo da će to biti naš teniser - 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:0).

Argentinski teniser odigrao je odličan drugi set, kao i dobar deo trećeg, ali smo potom videli nešto slično kao što smo gledali na susretu Đoković - Museti. Kao da je izgubio snagu Švarcman, počeo je previše da greši, a Rafael Nadal bio je motivisan da posao završi što je pre moguće.

Kada se pogleda statistika, Nadal je potpuno zasluženo izbacio desetog tenisera na ATP listi iz daljeg takmičenja, pošto je bio dominantan u svim kategorijama, počev od servisa, pa sve do vinera i neiznuđenih greški. Meč jeste potrajao nešto duže, oko dva časa i 45 minuta, ali će Španac sigurno biti zadovoljan obavljenim poslom. Naročito time što je četvrti set rešio "nulom".

Prvi set bio je prilično miran sve do pred njegov kraj. Nadal je tada oduzeo servis Švarcmanu sa nulom, ovaj je ekspresno odgovorio, ali je potom opet potonuo i dozvolio Špancu da mu uzme meru još jednom za prednost u setovima.

U drugom setu je potpuno zapanjujuće Švarcman bio taj koji je bolje igrao. Kao što smo rekli, tada se učinilo da se konačno pojavio protivnik koji može da parira Nadalu. Brejkom u poslednjem gemu i realizacijom prve set lopte koja mu se ulazala, Argentinac je izjednačio. Ali to je bilo sve.

Nakon dugačkog egala u trećem setu, Nadal se setio da je vreme da "upali" motore. Krenuo je da ređa poen za poenom u završnici ovog dela igre, uzeo je Švarcmanu brejk u devetom gemu, a potom "nulom" potvrdio osvajanje ovog seta. Sa sjajnom igrom je nastavio i u četvrtom, nije dopustio nijedan gem rivalu i kao takav čeka Novaka u polufinalu.

Naravno, nadamo se da će Đoković pre svega večeras izbaciti ovogodišnjeg osvajača Serbia Opena, Matea Beretinija. Meč između našeg i italijanskog tenisera počinje od 20.00 časova i biće prvi večernji na kojem će publika biti dopuštena na "Rolan Garosu". Doduše, ona će tu moći da boravi negde do 23.00 časa, pošto je posle toga na snazi, verovali ili ne, policijski čas u Francuskoj.

Video: Mats Vilander: Ako neko može da pobedi Nadala na Rolan Garosu onda je to Đoković!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA