Nina Stojanović dominira u Notingemu: Savladala Donu Vekić za četvrtfinale prvog turnira na travi

Hrvatska teniserka je više od 50 mesta bolje rangirana od srpske

  • 0
Nina Stojanović Foto: Tanjug/AP

Veliki uspeh za Ninu Stojanović. Nakon što se na Rolan Garosu nije najbolje snašla, sjajno "gura" na prvom turniru na travi ove sezone u Notingemu. Za nešto više od sat i po vremena uspela je da sa terena počisti Donu Vekić iz Hrvatske u dva seta i zakaže duel sa Terezom Martincovom u četvrtfinalu - 2:0 (6:3, 6:4).

Za razliku od ovog meča u kojem je realno bila autsajderka, u četvrtfinalu će srpska teniserka biti blagi favorit, pošto je sedam mesta iznad Čehinje na WTA listi. Ona je u osmini finala izbacila Georginu Garsiju-Perez posle tri seta i sat i 40 minuta igre.

Govoreći o meču srpske teniserke, nije bilo mnogo turbulencija. U prvom setu je Stojanović napravila brejk u šestom gemu, a potom ga sačuvala do kraja. Imala je šansu već na naredni servis rivalke da reši sve, ali je zakomplikovala stvar i u devetom gemu je iskoristila tek četvrtu set loptu koju je imala.

I u narednom setu je došla do brejka rano, već u trećem gemu, i potom je bez ikakvih problema dobrim servisima sačuvala tu prednost. Dopustila je samo jednu brejk loptu rivalki, ali je lako uspela da je odbrani i u desetom gemu je realizovala prvu meč loptu.

Video: Đoković o epskom duelu sa Nadalom u polufinalu Rolan Garosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA