≫ 

Đoković: Meč sa Nadalom među moja TOP 3, morate da se popnete na Mont Everest da biste ga pobedili

Prvi reket sveta se dotakao i narednog protivnika u finalu RG

  • 7
Rolan Garos, Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Ako pitate Novaka Đokovića, meč protiv Rafaela Nadala u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa mu je među tri najbolja koje je igrao u karijeri!

Upravo to je prvi reket sveta priznao novinarima posle epskog meča i nešto više od četiri sata koliko je proveo na terenu u trijumfu protiv Španca.

- Bio je ovo definitivno najbolji meč u kojem sam ikad učestvovao na Rolan Garosu. Uz to, bio je ovo jedan od tri najbolja meča u mojoj karijeri, ako uzmemo u obzir kvalitet tenisa, to da sam igrao protiv svog najvećeg rivala, na terenu na kojem je imao toliko uspeha i na kojem je bio toliko dominantan u poslednjih 15 godina... I naravno, ako uzmemo u obzir atmosferu u kojoj je meč odigran - rekao je Đoković i dodao:

- Obojica smo imali veliku podršku. Sve je bilo neverovatno. Srećan sam što nije spuštena zavesa u 11 uveče, što je izdata posebna dozvola i što je publici dozvoljeno da ostane. Bio je ovo jedan od mečeva i jedna od večeri koje ću pamtiti zauvek.

Međutim, nije dobor počelo po Novaka na ovom meču, jer je na početku prvog seta gubio sa 5:0.

- Iako nisam imao tako dobar početak meča, nisam bio previše nervozan, jer sam osećao da veoma dobro udaram lopticu. Bilo je samo pitanje toga da nađem put da uđem u meč i da se adaptiram na njegove udarce. A njegove loptice su potpuno drugačije od bilo kog drugog tenisera. On iz forhend ugla igra sa tolikom količinom spina da je to neverovatno.

- Ali bio sam spreman. Mentalno sam se osećao dobro, fizički isto, bio sam motivisan. Imao sam jasan plan šta bi trebalo da uradim da bih igrao bolje nego u prošlogodišnjem finalu. Taj početak meča je podsetio na prošlogodišnje finale, ali uspeo sam da uđem u meč na kraju prvog seta i iako sam ga izgubio osetio sam da sam pronašao svoju igru. U drugom setu su stvari počele da se odvijaju veoma dobro. Pronašao sam servis i kada sam zaostajao brejk u četvrtom setu. Večeras me servis nije tako dobro služio, ali sam u četvrtom setu uspeo da ga pronađem i nešto je kliknulo i počeo dobro da serviram.

Roland Garos, Novak Đokovic, Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Osvrnuo se Novak i na Rafine uspehe na RG svih ovih godina.

- Teško je naći reči za to. Potrebno je nešto veće od svih superlativa koje znamo da bismo opisali Rafine uspehe na Rolan Garosu. Najdominantniji igrač u istoriji ovog grend slema, izgubio je sada samo tri puta, a igra skoro 20 godina. To dostignuće govori samo o sebi. Svaki put kada stanete ovde na teren naspram njega znate da morate da se popnete na Mont Everest da biste pobedili.

- Pobedio sam do sada samo jednom u naših osam mečeva ovde, na Šatrijeu. Pokušao sam da izvučem neka pozitivna iskustva iz meča 2015, kada sam pobedio, i to je večeras ispalo veoma dobro. Zaista, bio je ovo jedan od mečeva koje ću dugo pamtiti, ne samo zato što sam pobedio, već i zbog atmosfere. Čitava ova prilika bila je veoma posebna.

Naredni rival u finalu je Stefanos Cicipas, a meč je za Noleta na programu za manje od 48 sati.

Roland Garos, Novak Đokovic, Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

- Očigledno je da trenutno nisam najsvežiji tip, ali imam dan i po da se oporavim i da se presaberem i razmišljam o sledećem protivniku. Jasno je da ću uživati malo u ovoj pobedi, iako nemam mnogo vremena za to. Verujem da sam zaslužio da se večeras malo opustim i da ne razmišljam o sledećem protivniku, iako će to biti finale grend slema. U subotu ću razmišljati o finalu i o takmičenju protiv rivala koji je u odličnoj formi.

- Nije prvi put da sam igrao epski meč u polufinalu, a da me je posle toga čekao meč za titulu u 48 sati. Kroz karijeru sam se dobro oporavljao i moj fizioterapeut će uraditi sve što može da bi me spremio. Igrao sam dovoljno tenisa i sada će akcenat biti na tome da se polako pripremim za dan finala. Znam šta bi trebalo da radim.

- Cicipas je prvi put u finalu grend slema ako ne grešim, za njega je to naravno veliki uspeh, ali sam siguran da ne želi tu da stane. Igra u sjajnoj formi, vodi u ATP trci ove godine, ima sjajne rezultate, sazreo je kao igrač, šljaka je verovatno podloga na kojoj je najbolji. Igrali smo prošle godine meč u pet setova. Biće to još jedan težak meč i potrudiću se da napunim svoje baterije - poručio je Đoković.

Video: Nole preuzima titulu kralja šljake: Đoković preokretom srušio Nadala za finale Rolan Garosa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda

    12. jun 2021 | 08:12

    Nemam reci kojima mogu da opisem tvoju mentalnu snagu, unapredjenje vec vrhunske igre, fizicke spreme kao i tempiranja forme za najbitnije meceve.Bog ti pomogao junace!!! Idemooo!!!

  • rezim

    12. jun 2021 | 08:22

    ma ne , ne treba ici na m everest.Moras se rodit kao Srbin.i onda ti je svijet pod nogama..znaju oni to..a mi navikli..stas..bozja volja..

  • Mrki

    12. jun 2021 | 09:11

    Nevezano za ovaj meč,Nadal je baš počeo da me nervira,toliko srećnih poena,od mreže,aut linija i sl. da baš iritira više ! Pa,dosta je,BRE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA