Još jedan Grend slem podatak koji govori da je Đoković G.O.A.T.

Nema sumnje da će to uskoro i postati

  • 1
Roland Garos, Novak Đokovic, Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Ulaskom u finale Rolan Garosa, najbolji svetski teniser Novak Đoković ušao je i u istoriju Grend slem takmičenja i definitivno pokazao da je najbolji svih vremena (G.O.A.T.)!

Naime, Đoković je postao prvi teniser koji ima šest ili više finala na svim Grend slem turnirima i pretekao je Rodžera Federera koji je ostao na drugom mestu liste.

Nole je devet puta igrao na Australijen openu, osam puta na US Openu, šest puta na Vimblodnu, dok će i u nedelju na Rolan Garosu po šesti put biti na terenu u finalnom meču.

Federer je 12 puta bio u finalu na Vimbldonu, po sedam na US Openu i Australijen Openu, dok je u Parizu pet puta igrao finale i jednom osvojio. Što se tiče Nadala, on je pet puta igrao finale u Melburnu, Njujorku i na Vimbldonu, dok je na RG apsolutni rekorder sa 13 finala.

Zanimljivo, o G.O.A.T. trci izumeđu Đokvoića, Federera i Nadala govorio je i teniski analitičar Mats Vilander.

- Novak može da osvoji 19. Grend slem posle Pariza, a nakon Vimbldona možemo da imamo trojicu igrača sa 20 Grend slemova. Moramo da počnemo da razgovaramo o GOAT-u - poručio je Vilander.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    12. jun 2021 | 16:29

    ako pobedi u nedelju bice jedan od retkih tenisera koji su 4 velika turnira pobedjivali minimalno dva puta.melburn 9 , pariz 2 , vimbldon 5 , nju jork 3. dok nadal ima 1 melburn a federer 1 pariz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA