≫ 

Nadal šokirao izjavom, pitanje je da li će igrati Vimbldon: Đokoviću se otvara ulazak u istoriju?

Španac najpre mora dobro da odmori kako bi odlučio hoće li putovati u London

  • 43
Roland Garos, Novak Đokovic, Rafael Nadal

Foto: Tanjug/AP

Polufinalni meč na Rolan Garosu protiv Novaka Đokovića toliko je iscrpeo Rafaela Nadala da Španac nije uveren da li će ove sezone igrati na Vimbldonu!

Rafa iza sebe ima paklena dva meseca i postoji mogućnost da se 28. juna ne pojavi na trećem ovosezonskom Grend slemu.

- Videćemo koji turnir će biti moj sledeći. Ovog vikenda ću biti kod kuće sa porodicom i prijateljima. Pokušaću da se odmorim malo, i fizički i mentalno. Posle svake sedmice borbe telo vam daje signale da je u padu. A Vimbldon je za dve sedmice. Sada je drugačije nego kada sam imao 25, 26 ili 27 godina. Sada imam 35 - rekao je Nadal i dodao:

- Moram najpre da vidim hoću li se oporaviti pre nego što donesem odluku hoću li igrati na Vimbldonu ili ne. Trenutno nisam u mogućnosti da je donesem, jer nemam ni fizičke ni mentalne snage da razmišljam. Moram najpre da se odmorim.

Vimbldon se nije ni igrao prošle godine zbog pandemije, a Nadal iz 2019. brani polufinale.

Ono što bi moglo da se desi na Vimbldonu jeste to da Novak Đoković stigne Nadala i Federera po broju Grend slem titula. Nole sada ima 18, u nedelju bi mogao da dođe do 19. i potom u Londonu da napadne svoje rivale i uđe u istoriju. Kako je krenulo, možda ih na US openu i prestigne...

Što se tiče Nadala, trenutno se preispituje i hoće li igrati na Olimpijskim igrama.

- U normalnoj godini moj kalendar od 1. januara je uvek jasan. Sada je drugačije, morate da budete fleksibilni. U normalnom svezu nikada ne bih propustio Igre, svi znaju koliko su one važne za mene. Ipak, o ovoj siuaciji ne znam. Videćemo - rekao je Rafa još sredinom maja.

Video: Nole preuzima titulu kralja šljake: Đoković preokretom srušio Nadala za finale Rolan Garosa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lazar

    12. jun 2021 | 14:05

    Ajde prvo Cicipasa da dobije sutra, pa cemo onda da mislimo o 20 GS

  • Ivan iz Zagreba

    12. jun 2021 | 16:01

    Draga braco Srbi ja sam kao Hrvat ponosan na Noleta prije svega sto je cevjek koji ne izigrava velikog Srbenda kao sto ni ja ne izigravam nekakvu Hrvatsku moralnu vertikalu. Pozdrav svim prijateljima Srbima, posebno Toranjcanima kod Pakraca

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🎾🎾🎾

    12. jun 2021 | 14:21

    Ноле је заслужио да буде број 1 и по броју титула на ГС, и искрено се надам да ће се већ на вимблдону изједначити са њима...Ноле Србине, делијо, светски а наш

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA